5 γεύσεις που θα πρωταγωνιστήσουν το 2014
Αν θέλετε να είστε μέσα στη μόδα, δεν αρκεί να γεμίσετε τη ντουλάπα σας με αποχρώσεις του μωβ. Δοκιμάστε να γεμίσετε και το ψυγείο με τις διατροφικές τάσεις για το 2014.
Για τις τάσεις του νέου έτους, οι ειδικοί συνεδρίασαν, οι chef διαλογίστηκαν, οι εστιάτορες τα έβαλαν κάτω, οι διατροφολόγοι τα μελέτησαν και οι καταναλωτές ρωτήθηκαν και όλοι αυτοί κατέληξαν στις διατροφικές τάσεις που θα απασχολήσουν, εμάς και το στομάχι μας, για το 2014.
Κουνέλι και κατσίκι
Οι προτιμήσεις των καταναλωτών για εναλλακτικές πηγές διατροφής έχουν πληθύνει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και αυτή η αλλαγή διατροφικής κουλτούρας επεκτείνεται φέτος και στην κατηγορία των πρωτεϊνών. Οι τάσεις δείχνουν προτίμηση στα πουλερικά ελευθέρας βοσκής, το κατσίκι, τα κουνέλια και τα περιστέρια, τα προϊόντα σόγιας, ακόμα και στην επιλογή διαφορετικών μερών του ζώου, από αυτά που συνηθίζονταν μέχρι σήμερα.
Λεμόνια

Φέτος τα λεμόνια θα είναι παντού. Σε πάστες, σε γιαούρτια, σε σαλάτες και στο κους-κους. Δοκιμάστε να τα προσθέσετε όπου νιωθετε ότι το αποτέλεσμα είναι βαρύ και θα καταφέρετε ένα πιο ελαφρύ πιάτο. Πειραματιστείτε προσθέτοντας λεμόνι στη ζύμη για τις τηγανίτες και τσεκάρετε τις αντιδράσεις της οικογένειας.
Ατμομαγειρεμένα λαχανικά
Φέτος, μαγειρέψτε υγιεινά όπως θα κάνουν και τα περισσότερα γαλλικά εστιατόρια, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του ατμομαγειρεμένου φαγητού. Χρησιμοποιήστε κρασί, μπίρα, ακόμα και καφέ, για να εμπλουτίσετε τον ατμό όπου θα μαγειρέψετε το φαγητό σας. Επενδύστε και σε έναν καλό ατμομάγειρα για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η διαδικασία.
Ζυμαρικά

Όλο και περισσότερες νέες «ποικιλίες» ζυμαρικών εμφανίζονται στα σούπερ-μάρκετ εξαιτίας της νέας ζήτησης για προϊόντα χωρίς γλουτένη και την αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών να ελαττώσουν τους λευκούς υδατάνθρακες στη διατροφή τους. Πολλοί είναι οι έμποροι που εντάσσουν στα προϊόντα τους το κινόα και άλλες παρόμοιες εναλλακτικές, όπως είναι τα ζυμαρικά με εποχιακές γεύσεις.
Γεύσεις Μέσης Ανατολής
Για πολλά χρόνια στο κέντρο της προσοχής της υγιεινής και αρωματικής κουζίνας, βρισκόταν η μεσογειακή διατροφή. Φέτος, τη σειρά τους έχουν οι γαστρονομικές παραδόσεις της Τουρκίας, του Ισραήλ και των γειτόνων τους. Η τάση θέλει τα μεγάλα εστιατόρια να εντάσσουν στις συνταγές τους αρώματα και μπαχαρικά από εκείνες τις περιοχές και το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς, δίνοντας λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στο φαγητό, χωρίς να προσθέτετε θερμίδες.







