8 προτάσεις για κυριακάτικο brunch

brunch
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Όταν ακούτε τη λέξη «brunch» τι σας έρχεται αμέσως στο μυαλό; Μήπως μια πληθωρική ομελέτα, μερικά ζεστά pancakes ή μήπως δύο αυγά μπενεντίκτ με άφθονη σος ολαντέζ;

Η λέξη brunch προέκυψε από την συνένωση των λέξεων BReakfast και lUNCH. Και δικαιολογημένα άλλωστε, μιας και είναι το φαγητό -και ό,τι αυτό συνεπάγεται- που ξεκινά μετά το αργοπορημένο ξύπνημα της Κυριακής, χοντρικά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4-5 το απόγευμα.

Αρκετά είναι τα ξενοδοχεία που έχουν μπει γερά στο παιχνίδι του κυριακάτικου brunch, όπως το Hilton, το New Hotel ή το Ιntercontinental, αλλά εκεί οι τιμές ανεβαίνουν σίγουρα πάνω από τα 40 ευρώ/άτομο.

Μικρότερα όμως, μπαρ και καφετέριες προτείνουν εξίσου καλό brunch τις Κυριακές και μάλιστα πολύ οικονομικότερο. Το click@Life συγκέντρωσε τις 8 καλύτερες προτάσεις, για όσους αγαπούν το brunch, αλλά δυστυχώς... δεν βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.

Νinnolo

Η μικρούτσικη αυτή gelateria στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, μπορεί να ειδικεύεται στο ιταλικής προέλευσης και νοστιμιάς παγωτό, αλλά οι Κυριακές του είναι πεντανόστιμες. Ένας αυτοσχέδιος μπουφές στήνεται στη μέση του χώρου και προτείνει στους θαμώνες του Ninnolo νόστιμα εδέσματα για το πρωινό-μεσημεριανό τους. Δοκιμάστε αυγά μπενεντίκτ με νόστιμη σος ολαντέζ, τάρτες ημέρας,  scrambled eggs, μικρά σάντουιτς με μπριός, σουφλέ, σαλάτες, κους κους, κρέπες και πολλές ακόμα νοστιμιές. Και το ακόμα πιο υπέροχο στο brunch του Ninnolo είναι ότι πληρώνεις όσο ζυγίζει το πιάτο σου (18 ευρώ/κιλό)…

Πληροφορίες: Ευεργέτου Γιαβάση 13Α, Αγία Παρασκευή, 213 0240776, www.facebook.com/NinnoloGreece, 12-3.30 μ.μ.

Το Τσάι

Είναι μια γλυκύτατη τσαγερί στην οδό Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, όπου μπορείτε να βρείτε, να απολαύσετε και να αγοράσετε, αμέτρητες ποικιλίες τσαγιού. Ο ψηλοτάβανος ελαφρώς ρετρό χώρος του, είναι το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσεις το «πρωινό» σου  την Κυριακή και να κοινωνικοποιηθείς με τους γύρω σου. Εδώ θα βρείτε πλούσιο μπουφέ με τάρτες, φρέσκιες σαλάτες, σούπες, noodles, κρύα σάντουιτς, αυγά, σπιτικές μαρμελάδες, όλα υπό την επίβλεψη του γάλλου σεφ Jean Pierre Jaclot και σε τιμή-έκπληξη, μόλις 8.5 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες: Λυκαβηττού & Αλ. Σούτσου 19, 2103388941, http://www.tea.gr/,  12-5 μ.μ.

Mama Roux

Εδώ θα δοκιμάσετε υπέροχα αυγά μπενεντίκτ, με 2 ποσέ αυγά επάνω σε English muffin, ζαμπόν κι από επάνω περιχυμένα με άφθονη σος ολαντέζ. Το μενού που θα βρείτε κάθε Κυριακή στο hot spot της πλατείας Αγίας Ειρήνης είναι πολύ νόστιμο. Περιλαμβάνει pancakes, French toast, bagels, ομελέτες, κρουασάν και πολλά καλούδια ακόμα. Και μετά το πέρας του brunch, αν αντέχετε, απολαύστε και live jazz με τη συνοδεία φρεσκοψημένης πίτσας.

Πληροφορίες: Αιόλου 48, 213 0048382, www.facebook.com/pages/Mama-Roux/264571513559218.

Pure bliss

Με ειδικό μενού κάθε Κυριακή, σας υποδέχεται το Pure Bliss, μαζί με πληροφορίες για εναλλακτικές θεραπείες του σώματος αλλά και με βιολογικά προϊόντα. Το μενού περιλαμβάνει υπέροχα πιάτα, όπως Veggie burger, κρέπες, σουφλέ μακαρόνια, κις λορέν, μάφιν, αυγά μπενεντίκτ, μπάρες δημητριακών, φριτάτα και πολλά πολλά ακόμα νόστιμα πραγματάκια.

Πληροφορίες: Ρόμβης 24, Αθήνα, 210 3250362, 12-5 μ.μ., https://www.facebook.com/pages/Pure-bliss/175702880571.

Nixon

Ο όμορφος κι αγαπημένος χώρος του Nixon στον Κεραμεικό, κάθε Κυριακή προτείνει ένα εξαιρετικό μενού για brunch, από το πρωί, μέχρι τις 8 το απόγευμα. Εδώ θα απολαύσετε αυθεντικά αυγά μπενεντίκτ αλλά και μερικές ακόμα ασυνήθιστες εκδοχές των αυγών, βελούτε σούπες, το burger- σήμα κατατεθέν του μενού του, μινι σάντουιτς, pancakes και φυσικά, εξαιρετικό Bloody Mary για να συνοδεύσετε όπως πρέπει το brunch σας.

Πληροφορίες: Nixon, Αγησιλάου 61Β, 210 3462077, http://nixon.gr/.

Nice n’ Easy

Το αγαπημένο στέκι με το κινηματογραφικό background και αγαπημένους καλλιτέχνες να δίνουν το όνομά τους στα πιάτα του, ετοιμάζει κάθε Κυριακή ειδικό μενού για brunch, φτιαγμένο με βιολογικά προϊόντα. Δοκιμάστε στο Nice n’ Easy pancakes με αλεύρι ολικής άλεσης, μεξικανικά αυγά επάνω σε τορτίγια με καυτερή σος και φασόλια, French toast, ομελέτες, σάντουιτς και μερικά ακόμα νόστιμα πιάτα, δίπλα στα κλασικά πια Louis Armstrong (τοστ με μαύρο ψωμί, ζαμπόν και γκούντα) και Jack Nicholson (καρμπονάρα με λούζα, αρσενικό Νάξου και αυγό ποσέ).

Πληροφορίες: Ομήρου 60 και Σκουφά, 210 3617201, www.niceneasy.gr, 11 π.μ.-3 μ.μ. 

Safka

Αν δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα σκανδιναβικό brunch, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε. Στο Safka, το πρώτο σκανδιναβικό εστιατόριο της Αθήνας, κάθε Κυριακή, από τη 1 μ.μ. μέχρι και τις 5 το απόγευμα, θα έχετε όλη την ώρα δική σας για να δοκιμάσετε αυθεντικό καπνισμένο σολωμό, σκανδιναβικά pancakes με μαρμελάδα και σαντιγί, ομελέτα με τάρανδο, bagels, burger, αυγά μπενεντίκτ και μερικά ακόμα πιάτα με άερα από τον Βορρά.

Πληροφορίες: Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Μεταξουργείο, 210 5243340, https://www.facebook.com/safka.athens.

New York Sandwiches

Τέλος, πώς θα γινόταν να λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Μιλώντας για μια ξεκάθαρα αμερικανική συνήθεια που έχει αγαπηθεί πολύ στην Ευρώπη, τα New York Sandwiches δεν θα γινόταν να λείπουν από το χορό. Κάθε Σαββατοκύριακο, από τις 12 μέχρι και τις 6 μ.μ., εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε αγαπημένες νεοϋορκέζικες νοστιμιές. Διαλέξτε ανάμεσα σε διαφόρων ειδών αυγά, γλυκά bagels, burger, pancakes, σαλάτες, French toast κ.α.

Πληροφορίες: Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, 210 7778475, http://nys.gr.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]