Απανταχού ερωτευμένοι ενωθείτε... για δείπνο

valentine
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Είστε ερωτευμένοι και θέλετε να το γιορτάσετε; Δεν έχετε καλύτερη επιλογή από το να δειπνήσετε με το ταίρι σας σε μία από τις παρακάτω προτάσεις που συγκέντρωσε για εσάς το clickatlife.gr…

Ξενοδοχεία, roof garden, εστιατόρια και ταβέρνες σας δίνουν μια καλή επιλογή για να δειπνήσετε με το ταίρι σας, ανάμεσα σε κατακόκκινα ροδοπέταλα, αναμμένα κεράκια και ρομαντικά τραγούδια. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Ξενοδοχειακή πολυτέλεια

Margi

Το ξενοδοχείο Margi ετοίμασε για τους ερωτευμένους ένα πλήρες πακέτο με διαμονή, late check out και ένα ρομαντικό δείπνο στο ατμοσφαιρικό εστιατόριό του, Baku. Πληροφορίες: Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924, 239€.

Τιτάνια
Στις 14 Φεβρουαρίου, ο έρωτας περνάει και απ’ το Τιτάνια και το υπέροχο roof του, Olive Garden. Οι ερωτευμένοι θα απολαύσουν ένα μενού με 5 πιάτα, εν μέσω ατμοσφαιρικής ζωντανής μουσικής και με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Το μενού που ετοίμασε ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος περιλαμβάνει Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας, Ξιφία και γαρίδα με ταπιόκα, Μοσχάρι σιγοψημένο σε κενό αέρος και Σοκολάτα με τριαντάφυλλο και φράουλα. Πληροφορίες: Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 210 3326260, 42€

Metropolitan

Το ξενοδοχείο Metropolitan προσφέρει στους ερωτευμένους δυνατότητα επιλογών στα δύο εστιατόριά του. Στο Avenue bistro & bar ο σεφ Ηλίας Καριώτογλου προτείνει ένα πλήρες μενού 5 πιάτων μαζί με ένα ποτήρι σαμπάνια, χαμηλό φωτισμό και ρομαντική ζωντανή μουσική. Από την άλλη, ο σεφ του Le Trocadero Γιάννης Τσούνας σχεδιάζει μια πλήρη ρομαντική βραδιά με εκλεκτές γεύσεις και ερωτική ατμόσφαιρα. Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Metropolitan, Λ. Συγγρού 385, 210 947100, 45€ (Avenue Bistro & Bar),  25€ (Le Trocadero).

Πεντελικόν
Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα τιμήσει με ένα εξαιρετικό δείπνο και το εστιατόριο του ξενοδοχείου Πεντελικόν, με ένα μενού ειδικά για ερωτευμένους. Όσοι βρεθείτε εκεί θα δοκιμάσετε Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με απόσταγμα ροδιού, Μιλφέιγ με βασιλικό καβούρι και σαλάτα σικορέ και dressing από μάνγκο, Χήνα ροτί με φουά γκρα και μανιτάρια του δάσους με πατάτες ratte και Καρδιά από μους σοκολάτας και καραμέλας με coulis φράουλας. Πληροφορίες: Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, 210 6230650-6, 55€.

Sofitel
Οι ερωτευμένοι μπορούν να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο και στο Sofitel του αεροδρομίου, σχεδιάζοντας τα μελλοντικά τους ταξίδια. Ένα μενού ειδικά διαμορφωμένο για τη μέρα θα σας περιμένει μαζί με μια ποικιλία κρασιών, στο εστιατόριο Καράβι του ξενοδοχείου. Πληροφορίες: Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, 210 3544000, 50€.

Elefsina Hotel

Και το Στάχυ στο Elefsina Hotel θα μεταδώσει την μαγεία του Αγίου Βαλεντίνου μέσα από ένα μενού 4 πιάτων με θέα την πισίνα. Το δείπνο θα ξεκινήσει με αφρώδη οίνο και λαχταριστά καναπεδάκια, θα συνεχίσει με μια τάρτα κοτόπουλου με κρέμα τυριών, ανάμικτη σαλάτα με μπισκότο γραβιέρας και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, μπουκίτσες μοσχαριού με σάλτσα σοκολάτας και πουρέ γλυκοπατάτας και για το τέλος, δύο υφές σοκολάτας και σάλτσα από φρούτα του δάσους. Πληροφορίες: Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, Ελευσίνα, 210 5589700, 54€/ ζευγάρι.

Athenaeum InterContinental
Το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Intercontinental Première προτείνει ένα μενού με 5 πιάτα, 1 ποτήρι σαμπάνια και όλα αυτά υπό τους ήχους live μουσικής και με μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. Πληροφορίες: Συγγρού 89-93, 213 0008790.

NJV Athens Plaza
«Be my Valentine» είναι το μότο στο NJV Athens Plaza που προτείνει υπέροχες «ρομαντικές» γεύσεις στο εστιατόριο The Parliament και μουσικά ταξίδια μαζί με cocktails στο Explorer’s Bar και το Plaza Lounges. Το μενού του Parliament περιλαμβάνει Φιλέτο από Λαβράκι ποσέ με Κόκκινη Σάλτσα από Πιπεριές Φλωρίνης, Πράσινη Σαλάτα με Μαριναρισμένο Κολοκυθάκι, Αγγούρι και Καραβίδες σωτέ με Σάλτσα Γκρέϊπφρουτ, Γεμιστό Ψαρονέφρι με Γραβιέρα Νάξου και Σάλτσα Ροζ Πιπεριού και Cremeux Passion Fruit με Μπανάνα σε τραγανό φύλλο φουντουκιού με σος από τριαντάφυλλα και ρόδια. Πληροφορίες: Βασιλέως Γεωργίου Α 2, πλ. Συντάγματος, Αθήνα, 210-3352400, 45€.

Grande Bretagne

Το ιστορικό ξενοδοχείο του Συντάγματος, με την πολυτέλεια και την αριστοκρατική του ατμόσφαιρα, θα αποτελέσει ιδανικό σκηνικό για ένα δείπνο με το ταίρι σας. Στο roof garden του ξενοδοχείου θα υπάρχει για εσάς ένα πλήρες μενού που θα μπορείτε να απολαύσετε με θέα την Ακρόπολη. Ετοιμαστείτε για Σαλάτα με καβούρι, αβοκάντο και ψητές ντομάτες, Λαυράκι ατμού με αχνιστά κυδώνια και ραβιόλι με φινόκιο, Μοσχαρίσιο φιλέτο με χειμωνιάτικα λαχανικά και τρούφα και για το τέλος, Τάρτα φουντουκιού και μους λευκής σοκολάτας με σαμπάνια και φράουλα. Πληροφορίες: Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 210 3330814, 75€.

King George
Και το «αδερφάκι» του Grande Bretagne ετοιμάζει μια εξαιρετικά ρομαντική πρόταση για το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου. Ένα ερωτικό μενού θα απολαύσουν όλα τα ζευγαράκια που θα βρεθούν στο Tudor Hall. Το μενού θα περιλαμβάνει Κουαρτέτο θαλασσινών με ταρτάρ σολομού, χτένια, τόνο και στρείδια, Μοσχαρίσια φιλετάκια με μπαχαρικά, φουά γκρα και τρούφα και καρδιά σοκολάτας γάλακτος με φράουλες και βατόμουρα σε χυμό από φρούτα του δάσους. Πληροφορίες: Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 210 3222210,  68€.

Hilton
Ο έρωτας γιορτάζει και στο Hilton και μάλιστα με 5 διαφορετικούς τρόπους. Ένα gourmet μενού 5 πιάτων θα σας περιμένει στο Galaxy Restaurant με θέα τα φώτα της πόλης, πλούσιος μπουφές για ερωτευμένους στο Βυζαντινό, ειδικά εμπνευσμένα από την ημέρα cocktails στο Galaxy bar και φυσικά, ειδικά πακέτα χαλάρωσης στο Hiltonia Spa, αλλά και πακέτο διαμονής στο ξενοδοχείο. Πληροφορίες: Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, 210 7281100, 179€ (όλο το πακέτο).

…και νόστιμη εμπειρία σε μεμονωμένα εστιατόρια

Αρμόλια

Η ημέρα των ερωτευμένων έχει άρωμα Χίου στο μεζεδοπωλείο Αρμόλια στην πλατεία Χαλανδρίου. Όποια ζευγαράκια αποφασίσουν να δειπνήσουν εδώ, φυσικά δε θα χάσουν, μιας και θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πρωτότυπες συνταγές και νόστιμα σπιτικά πιάτα, παρέα με χιώτικο ούζο και μυρωδάτη μαστίχα. Πληροφορίες: κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, 210 6856279.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Με την υπέροχη θέα ολόκληρης της Αθήνας θα «χορτάσουν» τα μάτια σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες στον Βύρωνα. Αλλά και το στομάχι σας δε θα μείνει παραπονεμένο, μιας και το ατμοσφαιρικό δείπνο που έχουν ετοιμάσει για τη συγκεκριμένη μέρα θα είναι πλούσιο: Σολωμός μαριναρισμένος με φρέσκα μυρωδικά & τζίντζερ, Πολύχρωμη σαλάτα με φρούτα του πάθους & σπαράγγια μαριναρισμένα με μοσχολέμονο, Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φιλετάκια ροφού & αρωματική λουϊζα, Αστακομακαρονάδα με φρέσκο αστακό και για επιδόρπιο, Σοκολατένια καρδιά με τραγανό μπισκότο & σάλτσα από βατόμουρο. Πληροφορίες: Παύλου Μελά 13, Καρέας-Βύρωνας, 210 7640240, 70€.

Breeder Feeder
Οι vegetarian ερωτευμένοι θα έχουν κι αυτοί έναν λόγο να δειπνήσουν έξω ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, με το πληθωρικό μενού που θα ετοιμάσει η Χριστίνα Κοτσιλέλου στο Breeder Feeder. Τα πιάτα του μενού της είναι Χουρμάς, blue cheese, μπούκοβο και maple syrup, Σαλάτα πορτοκάλι, grapefruit, ρόδι, μέλι, chili και μέντα, Πατέ άγριων μανιταριών, καρύδι, remoulade σελινόριζας, σάλτσα βερίκοκο, Ριζότο φράουλα, παρμεζάνα, σέλερι και φιστίκι Αιγίνης ή Άγριο ρύζι, cranberry, αμύγδαλο, καραμελωμένo φινόκιο και parsnip και για το τέλος, Mousse σοκολάτα, chili και πορτοκάλι ή Cheesecake με cassius, κανέλα και καρύδια pecan. Πληροφορίες: Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, 30€.

Botrini's

Ο Έκτορας Μποτρίνι ετοίμασε για τους ερωτευμένους ένα ειδικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που θα σερβίρεται στο κατάλευκο σκηνικό του. Αφεθείτε σε ένα ταξίδι στις πόλεις του έρωτα, μέσα από νόστιμες γεύσεις, που ετοίμασε ειδικά για την ημέρα ο Έκτορας Μποτρίνι. Γευθείτε Carpaccio από καπνιστό μοσχαρίσιο κρέας, με σφαίρες από μετσοβóνε, αχλάδι, Πριγκιπικό ρύζι, Μοσχαρίσιο μάγουλο με κρέμα πατάτας, πραλίνα και κροκέτες πατάτας ή Λαυράκι με μους μελιτζάνας, εκχύλισμα πιπεριάς Φλωρίνης και αέρα από λεμόνι κι ένα ιδιαίτερο γλυκό με τον αιώνιο έρωτα της σοκολάτας με το πορτοκάλι. Πληροφορίες: Βασ. Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, 210 6857323-4, 65€.

Fuga
Ερωτικές γευστικές διαδρομές  με αρώματα Μεσογείου ετοιμάζει η Fuga ειδικά για τον Άγιο Βαλεντίνο. Την πιο αισθησιακή βραδιά του χρόνου γευθείτε Βελουτέ μανιταριών με άρωμα λευκής τρούφας, Μαριναρισμένο σολομό με άνηθο και σαλάτα μυρωδικών, Ριζότο παντζάρι με κρέμα παλαιωμένης παρμεζάνας  και σαμπάνια, Κοκοράκι  μαριναρισμένο σε κόκκους μουστάρδας με πουρέ καρότο και κύμινο και Πανακότα με φρούτα του δάσους. Πληροφορίες: κήπος του Μεγάρου Μουσικής, Κόκκαλη 1, 210 7242979, από 39€.

Menoo
Το μότο στο Menoo  είναι ευρηματικό και τραγουδιστό «Αν ο έρωτας σας πήρε το νου, γιορτάστε το στο Menoo». Η καρδιά των γεύσεων αλλά και του έρωτα χτυπάει σίγουρα και στο delicatessen, wine bistrot & cafe Menoo που ετοίμασε ειδικά για αυτή τη μέρα στον ατμοσφαιρικό του χώρο, Sashimi σολομού με σαλάτα από μαύρη κινόα με γλυκιά Lime soya sauce, Βάση από φρέσκια αγκινάρα γεμιστή με καραβίδες, κρέμα λευκού κρασιού και σανό πράσου, Φιλέτο από λαυράκι σχάρας με σταμναγκάθι, Mignon από φιλέτο Limousin αρωματισμένο με τρούφα μαζί με πατάτες surprise και λαχανικά ατμού και Σοκολάτα gianduja σε σχήμα καρδιάς με κόκκινο φόντο. Πληροφορίες: Λεωφόρος Κηφισίας 310, Κηφισιά, 210 6252214, 210 6208797, 35€.

Όμικρον

Ένα δείπνο… από καρδιάς θα σας περιμένει στο Όμικρον της Νέας Ερυθραίας, ειδικά επιμελημένο από τους σεφ Σάββα Κοντούδη και Γιώργο Ζευγολατάκο και μάλιστα σε εξαιρετική τιμή. Βελουτέ πράσου με chips καπνιστής πανσέτας & sour cream, Σαλάτα με ψητό χαλούμι, βινεγκρέτ από οξύμελο & ξηρούς καρπούς, Ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας, Φιλέτο τσιπούρας με ζουλιέν λαχανικά & σάλτσα λεμονιού ή Ψαρονέφρι σωτέ με σάλτσα κόκκινου κρασιού & σουφλέ πατάτας και Σοκολατένιο μπράουνις με φράουλες & παγωτό βανίλιας είναι τα πιάτα που αποτελούν το μενού της ημέρας. Πληροφορίες: Δρόσου 1 & Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, 210 6202475, 26€.

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Στον Λόφο του Λυκαβηττού είναι το ομορφότερο σημείο της πόλης για να απολαύσετε εκτός από τη θέα της Αθήνας, ένα νόστιμο μεσογειακό μενού που θα μοιραστείτε με τον/την αγαπημένο/η σας. Τα πιάτα του μενού είναι Βελουτέ αρωματική σούπα με καρότο, πορτοκάλι, γιαούρτι & τζίντζερ, Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια & ραπανάκια σε βινεγκρέτ από πετιμέζι & μανούρι σε κρούστα φουντουκιού, Τραγανές πιτούλες με λαυράκι μαρινέ, Ψαρονέφρι με πατάτα dauphinoise & ψητά λαχανικά ή Φιλέτο τσιπούρας με κρεμώδες σπανάκι & φινετσάτη σάλτσα λεμόνι και Κρεμέ σοκολάτας με μους φράουλα πάνω σε τραγανή βάση & σάλτσα φράουλας με βαλσάμικο. Πληροφορίες: Αριστίππου 1 (είσοδος τελεφερίκ), Λυκαβηττός, 2107210701, 34€.

Pausa
Ιταλική φινέτσα έχει ο έρωτας και οι γεύσεις του στο εστιατόριο Pausa στο Μαρούσι. Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάστε με το ταίρι σας και αφήστε τον έρωτα να περάσει από… το στομάχι, δοκιμάζοντας Βελουτέ σούπα γλυκιάς κολοκύθας με κρέμα taleggio,
Σαλάτα με Καπνιστό σολομό Σκωτίας, αβοκάντο, φινόκιο & χαβιάρι σε βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, Κριθαρότο με γαρίδες, σαφράν, βασιλικό & κρέμα μασκαρπόνε με φουρνιστά ντοματίνια, Ταλιάτα μοσχαρίσια με σάλτσα από μανιτάρια shiitake & martini rosso σε πουρέ από σπαράγγια και Cassata siciliana, παραδοσιακό γλυκό Σικελίας με μους ρικότας & φρούτα. Πληροφορίες: Αγ. Κων/νου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι, 210 6180533-5, 35€.

Silver Casa

Νόστιμα πιάτα αλλά και η ερωτική Θωμαϊς με τη μπάντα της θα «κλείσουν» υπέροχα την Ημέρα των Ερωτευμένων στο εστιατόριο Silver Casa στη Βουλιαγμένη. Το μενού περιλαμβάνει Σαλάτα με baby ρόκα, πέρλες κατσικίσιου τυριού, cashews και vinaigrette βατόμουρου, Ριζότο με σαμπάνια, φράουλες και foie gras, Μενταγιόν χοιρινού φιλέτου με μανιτάρια porcini, τρούφα και σάλτσα Porto και Αχλάδι pose γεμιστό με κρέμα tonga, ζελέ από τριαντάφυλλο και παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης. Πληροφορίες: Λητούς 2 & Απόλλωνος 18, 210 8964112, 70€/ζευγάρι.

Sale e Pepe
Βορειοϊταλικό αέρα έχει το μενού του εστιατορίου Sale e Pepe, που επιλέγει να τιμήσει την γιορτή των ερωτευμένων με φίνες και ντελικάτες γεύσεις κι ένα μενού 4 πιάτων. Γιορτάστε λοιπόν, με Βελουτέ κολοκύθας με αρωματικά βότανα και crouton, Σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια Σαντορίνης, σταφίδα, κουκουνάρια και εσπεριδοειδή, Χειροποίητα Strozzapreti με pesto ή Agnolotti γεμιστά με μοσχάρι και ραγού λαχανικών, Ψάρι γλώσσα λεμονάτη με πουρέ από φινόκιο και ελιές Καλαμών ή Πάπια με σάλτσα μπαλσάμικο και πουρέ κολοκύθας ή Tagliata di Bistecca Fiorentina, με σάλτσα κρασιού Brunello και αρωματισμένες τραγανές πατάτες και για το τέλος μια επιλογή από Fondant σοκολάτα με Sorbet πορτοκαλιού ή Semifreddo λεμονιού με σάλτσα εσπεριδοειδών. Πληροφορίες: Αριστίππου 34, 210 7234102, 45€.

Safka

Τέλος, ερωτευτείτε όπως οι... Σκανδιναβοί στο πρώτο σκανδιναβικό εστιατόριο της πόλης και απολαύστε ένα πλήρες μενού εμπνευσμένο από τον Βορρά. Το μενού στο Safka περιλαμβάνει Καπουτσίνο άγριων μανιταριών με κρουτόν καρυδιού και κατσικίσιο τυρί ή Σολωμό Wallenberg με πικάντικα λαχανικά, ξινή κρέμα και δροσουλίτη, Flank μοσχαριού, brulee πατάτας, καπνιστά γογγύλια και σάλτσα ροδιού ή Φιλέτο γλώσσας με μύδια, πουρέ από μάραθο και οξαλίδα και για το τέλος, επιλογή από Ganache πικρής σοκολάτας με τραγανή πραλίνα φουντουκιού και κρεμέ από φρούτα του πάθους ή Προφιτερόλ με κρέμα βατόμουρου και βιολέτας με ζεστή λευκή σοκολάτα. Πληροφορίες: Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82,Κεραμεικός, 210 5243340, 32ενού 2 πιάτων), 37€ (μενού 3 πιάτων).

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]