Το φαγητό «μιλά» για την... ελληνική ταπητουργία
Στο πλαίσιο των σεμιναρίων γευσιγνωσίας της Μαριάννας Καβρουλάκη, το φαγητό μας «αφηγείται» την ιστορία της ελληνικής ταπητουργίας, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.
Χρωματιστά ζυμαρικά για τα χρώματα των νημάτων, ψωμιά σε σχήμα φιδιού και κεράτων κριαριού (όταν εμφανίζονται στα χαλιά συμβολίζουν την αθανασία και τη δύναμη), πιάτα από τη Μ. Ασία όπου οι Έλληνες δραστηριοποιήθηκαν, τόσο στην εμπορία όσο και στην παραγωγή χαλιών και πολλά άλλα, «μιλούν» την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στον Εύμαρο για όσους με αφάνταστη δεξιοτεχνία δουλεύουν τους κόμπους των χαλιών, χαρίζοντάς τους τα όνειρα και τους καημούς τους, ενσωματώνοντας τις χαρές, τις λύπες, τους φόβους, τα έθιμα τους και τα πιστεύω τους, παρασύροντάς μας σε κόσμους μαγικούς.
Mια μικρή γεύση από το μενού: Ζυμαρικά διαφόρων χρωμάτων πλέκονται με «νήματα λαχανικών» και καλύπτονται με πικάντικο βούτυρο, αρνί, μοσχάρι και λουκάνικα σε κρούστα ζύμης, μοσχαρίσια μάγουλα με ξηρούς καρπούς -συνταγή της Μ.Ασίας-. κορδέλες αποξηραμένου πελτέ φρούτων σερβίρονται με κατσικίσιο τυρί και κομπόστα κυδώνι, μιλφέϊγ με κουμκουάτ και πολλά άλλα...
Η συμμετοχή κοστίζει 21 ευρώ ανά άτομο (κόστος φαγητού για μέλη και φίλους). Ποτά και κρασί διατίθενται από το μπαρ του ομίλου: Κρασί χύμα 6 ευρώ/λίτρο , εμφιαλωμένα 10 ευρώ , ποτά 4 ευρώ κλπ.
Πληροφορίες: Evmaros - cultural association, Φωκίδος 26, Αμπελόκηποι, 115 26 Αθήνα, στις 9 μ.μ. Απαραίτητη και η τηλεφωνική κράτηση στο 2106207824. (10:00 – 14:00 κ 18:00 – 21:00 Σάββατο 11:00 – 15:00)







