Ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» βουτά στα ντόπια ελληνικά αλλαντικά...

allantika-allantika
ΤΡΙΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Μετά τη γνωριμία του με τα αιγαιοπελαγίτικα τυριά, ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας της Κηφισιάς, αναδεικνύει τα ελληνικά αλλαντικά και καπνιστά κρέατα της Ελλάδας, για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 2 Μαρτίου.

Έτσι λοιπόν, τα ντόπια και παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά και τα καπνιστά κρέατα από όλη την Ελλάδα, θα έχουν  μια θέση για μια εβδομάδα στον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα. 

Αν βρεθείτε λοιπόν, στο κατάστημα της Κηφισιάς, θα δοκιμάσετε, ανάμεσα σε άλλα, Παστράμι Δράμας (μοσχαρίσιο μπούτι καπνισμένο σε ξύλο οξιάς), Προσούτο Ευρυτανίας από χοιρινό μπούτι που αλατίζεται και ωριμάζει, Μπριζόλα πιπεράτη Καρδίτσας, καπνιστή και αρωματισμένη με κόκκους πιπεριών, Λουκάνικα μαύρου χοίρου Πιερίας από χοίρους ελευθέρας βοσκής, Καβουρμά Κερκίνης από νεροβούβαλους της περιοχής (που έχουν γίνει η γκουρμέ τάση των τελευταίων χρόνων), Απάκι Κρήτηw, Σύγκλινο Μάνης και Παστουρμά Θράκης.

Παράλληλα, δοκιμάστε και μερικές από τις νοστιμιές του μενού του, στο όμορφο περιβάλλον του, που θυμίζει μοντέρνο μπακάλικο.

Πληροφορίες: Δροσίνη 12, Κηφισιά, 210 6230080.