Vinarte: έχει και η Γλυφάδα τον πολυχώρο της...

vinarte
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Άφιξη με ιδιαίτερη άποψη και πολύπλευρα ενδιαφέροντα σημειώθηκε πριν ένα περίπου μήνα, στην καρδιά της Γλυφάδας.

Στο Vinarte –όπως μπορείτε να καταλάβετε ίσως και από τον τίτλο του- το κρασί συναντά τις τέχνες. Κι όταν λέμε τέχνες, εννοούμε τις εικαστικές τέχνες και το ντιζάιν, αλλά φυσικά και την τέχνη της γαστρονομίας.

Ο όμορφος χώρος του αποπνέει ζεστασιά και οικειότητα, ό,τι χρειάζεται δηλαδή κανείς για να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί με την παρέα του. Τα ζεστά του γήινα χρώματα, ο άνετος καναπές, το μεγάλο ξύλινο τραπέζι μοναστηριακού τύπου με τα γυάλινα φωτιστικά, η μεγάλη μπάρα με τα ψηλά σκαμπό και οι όμορφα προσεγμένες μοντέρνες λεπτομέρειες του χώρου, όπως για παράδειγμα το πληθωρικό φωτιστικό από μπουκάλια, μαζί με τον χαμηλό φωτισμό, δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα χαλάρωσης και απόλαυσης.

Ετικέτες από όλο τον κόσμο, αλλά και από ελληνικούς αμπελώνες, προσφέρονται σε μπουκάλι ή ποτήρι και συνδυάζονται υπέροχα με νόστιμα κρύα ή ζεστά πιάτα, εμπνευσμένα κυρίως, από την ιταλική κουζίνα.

Δοκιμάστε καρπάτσιο σολομού με μους αβοκάντο, προσεγμένη ποικιλία αλλαντικών και τυριών, αλλά και μια υπέροχη ζουμερή τριλογία με κόντρα φιλέτο μόσχου, κοτόπουλο σχάρας  και λουκάνικο με πορτοκάλι Κύμης ή πράσο.

Η μουσική του αγαπά την τζαζ και το swing, αλλά και τις υπέροχες ιταλικές μελωδίες που συνοδεύουν όμορφα και αρμονικά το γεύμα στο Vinarte.

Παράλληλα, στον χώρο του φιλοξενούνται και εκθέσεις έργων τέχνης αλλά και μοναδικών επίπλων, που αλλάζουν τακτικά.

Τα επίσημα εγκαίνια του χώρου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες: Vinarte, Μαραγκού 18, 210 8941511. www.facebook.com/vinarte.gr.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]