Η Καθαρά Δευτέρα θέλει... μεζέ και ούζο

kathara-deftera-fagita-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Επειδή αφορμή ψάχνουμε να το ρίξουμε έξω, ας δούμε τι ετοιμάζουν μερικά από τα εστιατόρια της Αθήνας, για να απολαύσουμε ένα ουζάκι μαζί με χταπόδι και θαλασσινά.

«Το Πιάτο» της Βούλας

Το νόστιμο μεζεδοπωλείο «Το Πιάτο» της Βούλας στο Παλαιό Φάληρο αλλά και στο νέο του κατάστημα στου Ψυρρή, έτοιμάζει για το μεσημεριανό της Καθαράς Δευτέρας, σπιτικούς παραδοσιακούς μεζέδες για να διαλέξετε: χταποδάκι ξιδάτο, μύδια αχνιστά, μυδοπίλαφο, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια χωριάτικα, γίγαντες, ταραμοσαλάτα, φάβα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, σουπιές σπανάκι, καλαμαράκια, μύδια τηγανιτά-σκορδαλιά, γαρίδες σαγανάκι, γαριδομακαρονάδα και άλλες ακόμα νοστιμιές.

Πληροφορίες: «Το Πιάτο» της Βούλας, Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 210 9802903 / Αγίων Αναργύρων 6 Ψυρρή, 210 3211441.

Μπέρδεμα

Το μεζεδοπωλείο Μπέρδεμα στην Κηφισιά, ετοίμασε ειδικά για την ημέρα, μεσημεριανό μενού με πολίτικους σαρακοστιανούς μεζέδες και ζωντανή ελληνική μουσική, για να τιμήσετε την ημέρα με την παρέα. Πετάξτε τον αετό σας πρώτα στο κτήμα Συγγρού και αμέσως μετά απολαύστε νόστιμους μεζέδες και ουζάκι.

Πληροφορίες: Μπέρδεμα, Στροφυλίου & Σκιάθου 3, Κηφισιά, 210 6201108.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Σαρακοστιανούς μεζέδες με την Αθήνα στο πιάτο ετοιμάζουν και οι Ορίζοντες Λυκαβηττού, με ένα ειδικό μενού γεμάτο θαλασσινά και νηστίσιμα. Ατενίστε τους χαρταετούς πάνω από την πόλη και δοκιμάστε τις μοντέρνες νοστιμιές που θα έχουν ετοιμάσει για εσάς οι σεφ Σάββας Κοντούδις και Γιώργος Ζευγολατάκος. Ανάμεσα στα άλλα, θα δοκιμάσετε κρέμα πατάτας με τρούφα, μύδια αχνιστά με κρασί, καλαμάρι ψητό με ταραμοσαλάτα & φάβα, γαριδομακαρονάδα και χαλβά σιμιγδαλένιο με σάλτσα από πορτοκάλι και σοκολάτα μπίτερ.

Πληροφορίες: Ορίζοντες Λυκαβηττού, 2107210701, 23€/άτομο.

Menoo

Το all day deli-εστιατόριο Menoo στην Κηφισιά, «ντύνει» την Καθαρά Δευτέρα με χαλαρή διάθεση και νηστίσιμες σαρακοστιανές  γεύσεις. Στο a la carte μενού του θα βρείτε πολλές επιλογές σε παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα, όπως ταραμοσαλάτα, φάβα με κάππαρη και τηγανητό κρεμμύδι, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, αγγινάρες a la polita, ντολμαδάκια γιαλαντζί, κολοκυθοκεφτέδες, κυδώνια και γυαλιστερές με λεμόνι, καλαμαράκια τηγανητά, χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκ, πολίτικο μυδοπίλαφο και πολλά ακόμα.

Πληροφορίες: Menoo, Κηφισιάς 310, 210 6208797.

Trocadero

Το ξενοδοχείο Metropolitan ετοιμάζει κι αυτό κάτι σπέσιαλ για την Καθαρά Δευτέρα στο εστιατόριό του, Le Trocadero. Ένας πλούσιος μπουφές, γεμάτος με λαχταριστές σαρακοστιανές λιχουδιές από την ελληνική  παραδοσιακή κουζίνα, θα σας περιμένουν… με μουσική υπόκρουση.

Πληροφορίες: Le Trocadero, Λεωφόρος Συγγρού 385, Ξενοδοχείο Metropolitan, Παλαιό Φάληρο, 210-9471000, 35€/άτομο.

Αλεξάνδρα

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα είναι η αγάπη της «Αλεξάνδρας» απέναντι από το πάρκο Παναθηναίων και για την Καθαρά Δευτέρα, ετοιμάζει νοστιμιές που μπορείτε να τιμήσετε και όσοι νηστεύετε. Φάβα με καπαρόφυλλα, χταπόδι με μακαρονάκι, γίγαντες με σπανάκι, ρεβίθια, αγκινάρες αλά πολίτα, χταπόδι ψητό, κριθαρότο με γαρίδες και πολλά ακόμα…

Πληροφορίες: Αλεξάνδρα, Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Πάρκο Παναθήναια, 210 6420874.

Κτήμα Κοκοτού

Αν τώρα, επιθυμείτε να απολαύσετε τον καθαρό αέρα και να πετάξετε τον αετό σας, σκεφτείτε την εναλλακτική που σας δίνει το κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα. Εκεί, θα έχετε άπλετο χώρο για βόλτα, ενώ θα απολαύσετε νοστιμιές που θα ετοιμάσει το catering του Menoo αλλά και κρασιά του κτήματος. Ανάμεσα στα άλλα, θα δοκιμάσετε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, σταμναγκάθι βραστό με λαδολέμονο, φασόλια σαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό, γαρίδες λαδολέμονο, χορτόπιτα με μυρώνια και καυκαλήθρες, σουπιές με σπανάκι και πολλές ακόμα παραδοσιακές κι αγαπημένες γεύσεις. Κι ας αναφέρουμε επίσης, ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Πληροφορίες: Κτήμα Κοκοτού, Σταμάτα, 210 8145113, 39€/άτομο.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]