Το «Bistrot le Mignon» φέρνει παριζιάνικο αέρα στο κέντρο

bistrot-le-mignon
ΤΡΙΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Μετρά περίπου 3 μήνες ζωής κι έφερε παριζιάνικο αέρα στην Χάρητος.

Ο Γιάννης Μαλούχος και ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος ένωσαν τις δυνάμεις τους και με την υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη στο μενού, δημιούργησαν ένα ατμοσφαιρικό και φινετσάτο μπιστρό, με γεύσεις και αρώματα από τη γαλλική κουζίνα.

Η διακόσμηση και οι μικρές λεπτομέρειες σε προδιαθέτουν για ένα ταξίδι στην πόλη του Φωτός. Τα μαρμάρινα τραπέζια του και οι δερμάτινοι καναπέδες αποδίδουν απόλυτα την ατμόσφαιρα ενός γαλλικού μπιστρό, ενώ οι νοσταλγικές πινελιές προσδίδουν έναν ρετρό χαρακτήρα.

Το μενού επιμελείται και εκτελεί ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης, που προτείνει κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ, λίγο «πειραγμένες» και με αρκετές νόστιμες επιλογές από πιάτα ημέρας.

Ανάμεσα στα πιάτα που θα δοκιμάσετε στο Bistrot le Mignon είναι Ζεστό φουαγκρά με πουρέ μήλου, Αυγό ποσέ με μπέικον, σάλτσα κόκκινου κρασιού και μανιτάρια, Κλασικό μοσχαρίσιο ταρτάρ, Μοσχαρίσιο φιλέτο Ροσίνι με φουαγκρά και σάλτσα πόρτο, Κροκ μεσιέ και Κροκ μαντάμ, ζεστή σαλάτα «Nicoise» με σολωμό  και πολλά ακόμα νόστιμα πιάτα, φερμένα... απευθείας από τη Γαλλία.

Περισσότερα σε λίγες ημέρες…

Πληροφορίες: Bistrot Le Mignon, Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, 210 7242717, www.facebook.com/bistrolemignon.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]