Σοκολάτα, αιώνια αγαπημένη...

sokolata-aionia-agapimeni

ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Η γευστική απόλαυση είναι συνυφασμένη με τη σοκολάτα και για τον λόγο αυτό το ξενοδοχείο The Westin Athens στο Astir Palace Resort διοργανώνει ένα φεστιβάλ σοκολάτας, στις 18-20 και 25-27 Φεβρουαρίου, υπό τον τίτλο «Chocolat, mon amour!».

Η σοκολάτα είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία απόλαυσης: δεν είναι το sine qua non της διατροφής, είναι πάντα το επιπλέον, το περιττό, το ωραίο τέλος στο δείπνο, η παρασπονδία της δίαιτας για την οποία δεν μετανιώνουμε ποτέ, η παιδική εμμονή αλλά και η ενήλικη επιθυμία.

To ξενοδοχείο The Westin Athens τιμά όλα τα παραπάνω και διοργανώνει για 3η συνεχή φορά μια γλυκιά γιορτή μέσα στον χειμώνα, το 3ο Φεστιβάλ Σοκολάτας.

Οι pastry chef Φραντζέσκος Σώζος και Δημήτρης Χρονόπουλος δημιουργούν το ιδανικό μέρος για τους εραστές της σοκολάτας, ενώ ο executive chef Michel Jost δημιουργεί ένα gourmet μενού γεύσεων με συστατικά από σοκολάτα, το οποίο οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν με τη συνοδεία σαμπάνιας Veuve Clicquot.

Οι εκδηλώσεις στη διάρκεια της γιορτής είναι πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες. Στις 18-20 Φεβρουαρίου και 25 -27 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 11 το βράδυ, οι chefs θα φτιάχνουν «ζωντανά» σοκολατένιες δημιουργίες και οι επισκέπτες θα δοκιμάζουν, θα γίνεται επίδειξη μασάζ από την ομάδα του Arion spa με συστατικά από σοκολάτα, θα ξεδιπλωθεί ένας μπουφές με σοκολατένιες δημιουργίες για μικρούς και μεγάλους, ένα σιντριβάνι σοκολάτας θα στηθεί στον χώρο, καφές με γεύσεις σοκολάτας θα μοιράζεται στους επισκέπτες, ενώ ποτά και κοκτέιλ με συστατικά σοκολάτας αλλά και καναπεδάκια με σοκολάτα θα προσφέρονται απλόχερα.

Στις 19 και 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια δημιουργίας σοκολατένιων γλυκών από τον chef Δημήτρη Χρονόπουλο με κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ ανά άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και δωρεάν συμμετοχή στο φεστιβάλ σοκολάτας.

Πληροφορίες: The Westin Athens, Astir Palace Resort, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901569, www.westinathens.com , www.astir-palace.com .