Κάθετη γευσιγνωσία από το house of wine
Τέσσερα κρασιά του κτήματος «Κατώγι-Στροφιλιά» αποκαλύπτονται στο κοινό, στο εστιατόριο Pausa.
Μία βραδιά αφιερωμένη στην αρμονία γεύσεων και οίνων διοργανώνει το House of Wine, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στο εστιατόριο «Pausa , il ristorante rosso», στο Μαρούσι, με επίκεντρο την κάθετη γευσιγνωσία πέντε παλαιών εσοδειών του κορυφαίου κρασιού του Οινοποιείου που ξεκίνησε ουσιαστικά την ιστορία του εμφιαλωμένου Οίνου στην Ελλάδα, το «Κτήμα Αβέρωφ» .
Θα ξεδιπλωθεί η εξέλιξη του ιστορικού αυτού κρασιού στον χρόνο, ώστε όσοι για πρώτη φορά συμμετέχουν στην διαδικασία της γευσιγνωσίας να κατανοήσουν αλλά και να απολαύσουν τις διάφορες φάσεις της.
Στη συνέχεια, στο πλούσιο δείπνο που θα ακολουθήσει, οι συμμετέχοντες θα γευθούν 4 κρασιά του κτήματος «Κατώγι-Στροφιλιά»: το αφρώδες Floara Di Munte που θα ξεκινήσει το δείπνο, το λευκό Traminer, το Ροζέ του Φεγγαριού και τέλος, την Ερυθρή Στροφιλιά, σε συνδυασμό με 4 γαστρονομικές συνθέσεις και επιδορπιο του chef που δημιουργήθηκαν ειδικά για να αναδείξουν τα κρασιά αυτά.
Στην εκδήλωση «Μια βραδιά με το Κατώγι-Στροφιλιά», ένα ιστορικό οινοποιείο, δημιούργημα του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ, χαρίζει το ιστορικό του βάρος στον συνδυασμό γευσιγνωσίας και δείπνου κάτω από την επιμέλεια του House of Wine, για να απολαύσουν οι φίλοι του οίνου μια αξέχαστη βραδιά.
Πληροφορίες: κρατήσεις http://www.houseofwine.gr/how/mia-vradia-me-to-katogi-strofilia.html ή τηλεφωνικά στο House of Wine 2106773315.







