Κρητικές νοστιμιές σε δύο γευστικά αφιερώματα

ntakos-ntakos
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Χοχλιοί, γαμοπίλαφο κι αντικριστό έρχονται να γεμίσουν για μερικές μέρες τόσο το Belle Amie στον Πειραιά, όσο και την Τεχνόπολη.

Από τις 28 μέχρι και τις 31 Μαρτίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων  ανοίγει τις πύλες της στην 2η Παγκρήτια Έκθεση και σε όλα τα νόστιμα τοπικά προϊόντα της Μεγαλονήσου. Για τέσσερις μέρες, πάνω από 150 επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, ενώ οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν και θα προμηθευτούν νοστιμιές από την Κρήτη.

Πληροφορίες: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, Παρασκευή-Κυριακή, από τις 11 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και Δευτέρα 11 π.μ.-7 μ.μ., είσοδος 3€.

Παράλληλα, μέχρι τις 20 Απριλίου, το ιστορικό εστιατόριο Belle Amie στον Πειραιά φιλοξενεί ένα γευστικό αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα, στο πλαίσιο των 6 μηνιαίων κύκλων που θα αφιερώνονται σε 6 διαφορετικές νόστιμες περιοχές. Ξεκινώντας από την Κρήτη και τις σπεσιαλιτέ της, το Belle Amie και ο chef Χρήστος Τζιέρας θα σας προτείνουν αυθεντικές συνταγές εμπνευσμένες από την πλούσια κρητική παράδοση, όπως χοχλιούς μπουμπουριστούς, αρνί με μυζήθρα, κατσικάκι με σταμναγκάθι, χοιρινό με μάραθο και πράσο, βραστό ζυγούρι με γαμοπίλαφο, ροφό με μπάμιες, απάκι, ντάκο, ρακί και τσικουδιά.

Ακολουθούν τα γευστικά αφιερώματα στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα Νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και τη Μικρά Ασία.

Πληροφορίες: Belle Amie, Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς, 2104175740.