Τα μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας ταξιδεύουν στο Παρίσι

ta-mustika-tis-ellinikis-gastronomias-taksideuoun-sto-parisi

ΤΡΙΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

To 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες του στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας από την 1η έως τις 31 Μαρτίου.

Με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας και τη συμμετοχή τεσσάρων περιοχών της χώρας (Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος και προ του Άθω περιοχή και ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής,) οι Γάλλοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα «μυστικά» της ελληνικής κουζίνας και να απολαύσουν συνταγές από αρχιμάγειρες των συγκεκριμένων περιοχών της χώρας μας.

Για πέντε εβδομάδες, οι ελληνικές συνταγές που θα προτείνουν οι Έλληνες σεφ και σε συνεργασία με τη γνωστή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία σεφ Ντίνα Νικολάου, θα ενσωματωθούν στο μενού γαλλικών και ελληνικών επώνυμων εστιατορίων που συμμετέχουν στην εκδήλωση του φεστιβάλ γαστρονομίας. Οι ελληνικές συνταγές θα αποτελούν και το μενού των δύο εστιατορίων της Unesco, για διάστημα μιας εβδομάδας κατά τη διάρκεια του μήνα ελληνικής γαστρονομίας.

Ο μήνας ελληνικής γαστρονομίας πρόκειται να ολοκληρωθεί με την παρουσία της Ελλάδας, την τελευταία εβδομάδα, στα γαλλικά τρένα υπερταχείας κυκλοφορίας της iDTGV και συγκεκριμένα στους προορισμούς τεσσάρων βασικών πόλεων της Γαλλίας με αφετηρία το Παρίσι (Λυόν, Μπορντό, Λίλ και Μασσαλία), κάτι που σημαίνει ότι 100.000 επιβάτες θα γνωρίσουν τις ελληνικές συνταγές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα ενημερώνονται με έντυπο υλικό για την Ελλάδα και θα γεύονται κάποια από τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ γαστρονομίας.

Το πρόγραμμα ξεκινά την 1η Μαρτίου με συνέντευξη Τύπου και δεξίωση στους δημοσιογράφους, ενώ από την επόμενη μέρα, το γαλλικό κοινό θα συναντά σε καθημερινή βάση την ελληνική κουζίνα και θα ενημερώνεται για τις πτυχές και τα δυνατά σημεία των άγνωστων ελληνικών προϊόντων, σε μια προσπάθεια σύνδεσης της τουριστικής προβολής, βασισμένη στη διατροφική μας παράδοση και τα προϊόντα της ελληνικής γης.

Η παρουσίαση της κουζίνας και των όσων θα προετοιμάζονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ γαστρονομίας, θα αποτελέσουν αφενός το υπόβαθρο της επικοινωνίας με το κοινό της Γαλλίας αλλά ακόμη περισσότερο, βάση για τις κοινές και στοχευμένες εκδηλώσεις με τους βασικούς παράγοντες της γαλλικής αγοράς, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στήριξης του προορισμού, στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής ενότητας η επίδειξη και γευσιγνωσία θα είναι ανοιχτή στα γαλλικά ΜΜΕ ενώ οι εκπρόσωποι των περιφερειών θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματίες της αγοράς και να διαθέτουν πληροφορίες, έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενότητας οι βασικοί παράγοντες της γαλλικής αγοράς θα έχουν τον πρώτο λόγο να απευθυνθούν στους λιανοπωλητές του τουριστικού μας προϊόντος και να παρουσιάσουν τους καταλόγους τους με ότι νέο έχουν συμπεριλάβει για το 2011. Επίσης οι εκπρόσωποι των περιφερειών θα μπορέσουν να παρουσιάσουν από την πλευρά τους άγνωστες και νέες πτυχές των περιοχών τους.