Funky gourmet: η ιστορία πίσω από το «θαύμα»

funky-gourmet
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Το μικρό εστιατόριο του Κεραμεικού κατέκτησε πρόσφατα το δεύτερο Αστέρι Michelin και συνεχίζει να πρωτοτυπεί και να μας εκπλήσσει.

Μέσα σε 4 μόλις χρόνια, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος έκαναν το θαύμα τους και κατόρθωσαν να βγάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική δημιουργικότητα εκτός συνόρων και να εισάγουν την Αθήνα δυνατά στο παγκόσμιο γαστρονομικό παιχνίδι.

Το Funky Gourmet άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό τον Νοέμβριο του 2009, σε μια μικρή μονοκατοικία στον Κεραμεικό, με βασικό του στόχο να δημιουργήσει γεύσεις funky και gourmet, υψηλής γαστρονομίας που όμως, εξιτάρουν τον ουρανίσκο και αλληλεπιδρούν με τον επισκέπτη.

Kατέκτησε το πρώτο του Αστέρι το 2012, ενώ το 2013 κατέλαβε στον ταξιδιωτικό οδηγό TripAdvisor, την 6η θέση στη λίστα με τα 10 καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως.

Η δημιουργικότητα όμως, του Funky Gourmet δε σταμάτησε εκεί φυσικά. Το μενού συνέχισε να εμπλουτίζεται και να «ωριμάζει», εκπλήσσοντας όσους δοκίμαζαν τα ευφάνταστα πιάτα του.

Μόλις πριν μερικές ημέρες, το Funky Gourmet απέσπασε και το δεύτερο Αστέρι Michelin και έγινε ένα από τα λίγα εστιατόρια παγκοσμίως με 2 αστέρια, ενώ οι σεφ του, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος έγιναν οι πρώτοι έλληνες σεφ με δύο αστέρια.

Black Forest

Το τωρινό μενού του διαθέτει 3 μενού γευσιγνωσίας, με ευρηματικά πιάτα, μοναδικής αισθητικής, που προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία σε όποιον τα δοκιμάσει. Πιάτα όπως το Ψωμί με βούτυρο και μέλι στους -196 οC, το Κουλούρι και ανθόγαλα ή η ιδιαίτερη «Black Forest», αποτελούν προτάσεις που θα ερεθίσουν με βεβαιότητα, όλες σας τις αισθήσεις.

Το γευστικό ταξίδι του Funky Gourmet δεν τελειώνει εδώ όμως… Μόλις ξεκίνησε και προβλέπεται να διαγράψει μια ακόμα πιο λαμπρή πορεία.

Πληροφορίες: Funky Gourmet, Παραμυθίας 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 5242727, www.funkygourmet.com.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]