H γευστική πρωτοβουλία WINEnot συνεχίζεται

h-geustiki-protoboulia-winenot-sunexizetai

ΤΡΙΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Η πρωτοβουλία «WINEnot?» της οινοποιίας Tsantali αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τους ερασιτέχνες αλλά και τους έμπειρους οινόφιλους καταναλωτές και συνεχίζεται σε ακόμα περισσότερα εστιατόρια.

Η οινοκεντρική πρόταση εξόδου «WINEnot?» συνεχίζεται τον Μάρτιο και η ατζέντα της περιλαμβάνει menu τεσσάρων νέων επιλεγμένων εστιατόριων, παρέα με οίνους Tsantali. Κάθε εστιατόριο, το οποίο ξεχωρίζει στην κατηγορία του, προσφέρει ένα πλήρες menu τεσσάρων έως έξι πιάτων συνοδεία επιλεγμένων οίνων σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή κατά άτομο.

Από την Τρίτη 1 έως και την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στο εστιατόριο 2Μαζί με τη μοντέρνα διεθνή κουζίνα, οι chef Γιάννης Μπαξεβάνης και Ηλίας Γώγος καταστρώνουν μαζί παιχνίδια γευστικών πειραματισμών, συναγωνίζονται, θυμούνται ξεχασμένα υλικά, εμπνέονται, χαίρονται όπως τα μικρά παιδιά... και οι 2Μαζί ανακαλύπτουν ξανά το μαγικό κόσμο της γευστικής δημιουργίας.

Το μενού που προτείνουν περιλαμβάνει σούπα σε κούπα εσπρέσο, ζωμό καραβίδας με κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης, τριπλή γεύση σαλάτας με πολύχρωμα φύλλα, κατσικίσιο τυρί, προσούτο και εξωτικά φρούτα σε βινεγκρετ ρόδι, φάβα με τσιπς γαρίδας και βινεγκρετ ρόκας, λαβράκι σε στρώμα από τραγανά σπαγγέτι λαχανικών με σάλτσα μοσχάτο Αλεξάνδρειας Chardonnay με σαφραν ή φιλέτο ψαρονέφρι γεμισμένο με σύκα, γραβιέρα, σε αρωματική σάλτσα κανέλας και κόκκινου κρασιού «Μετόχι Χ» και για ένα γλυκό… τέλος, φοντάν σοκολάτας με παγωτό βανίλιας και σφηνάκι με φρούτα και σοκολάτα φουντούκι. Συνοδευόμενος οίνος: Kanenas Λευκός, Ροζέ & Μετόχι Χ Ερυθρός.

Το «WINEnot?» ανανεώνει την επιλογή εστιατορίων κάθε μήνα, φροντίζοντας να καλύπτει διαφορετικές κουζίνες, περιοχές της Αθήνας αλλά και γκάμα τιμών. Για τον Μάρτιο του 2011, τα κρασιά Kanenas Maronia Vineyards και Μετόχι Χ (Λευκός και Ερυθρός) θα συνοδεύουν τα πιάτα των εστιατορίων του μήνα.

Λευκός, ροζέ και ερυθρός, ο Kanenas παράγεται στους αμπελώνες Tsantali στην Μαρώνεια της Θράκης, αποτελώντας τη μετεξέλιξη του μαρωνίτικου οίνου και διακρίνεται για τα φρουτώδη αρώματα, το γοητευτικό χαρακτήρα και τη βελούδινη γεύση του, ενώ έχει αποσπάσει 5 διακρίσεις σε διεθνείς οινικούς διαγωνισμούς το 2010.

Το Μετόχι Χ (Λευκός και Ερυθρός) παράγεται σε υψόμετρο 250 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, στους αμπελώνες που περιβάλλουν το Μετόχι Χρωμίτσας της Μονής Αγίου Παντελεήμονα. Το συγκεκριμένο κρασί διακρίνεται για τον έντονο, φρέσκο και πικάντικο χαρακτήρα με αρωματική παλέτα από εξωτικά φρούτα και εσπεριδοειδή (λευκός) και από κόκκινα φρούτα με κυρίαρχο το φραγκοστάφυλο (ερυθρός).

Πληροφορίες: 2ΜΑΖΙ, Νίκης 48 Πλάκα, 210 3222839.