Ανακατατάξεις και ένα νέο βραβείο στα γαλλικά «Michelin»

anakatatakseis-kai-ena-neo-brabeio-sta-gallika-michelin

ΤΡΙΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ένα εστιατόριο έχασε το τρίτο του αστέρι, πέντε απέκτησαν το δεύτερο στο νέο οδηγό της Michelin για την Γαλλία, ενώ δημιουργήθηκε ένα νέο βραβείο που επιβραβεύει την «καλή τιμή».

Μικρές ανακατατάξεις σημειώθηκαν στα βραβεία Michelin για τον οδηγό της Γαλλίας. Μεγάλοι κερδισμένοι αναδείχθηκαν τα εστιατόρια «Passage 53», «Jean-Francois Piege» και «L’Atelier de Joel Robuchon-Etoile» από το Παρίσι και τα «Villa Archange» στις Κάννες και «Thierry Drapeu Logis de la Chabotterie» στο Σαν Σουλπίς Λε Βερντόν.

Μεγάλος «χαμένος» των βραβείων βγήκε το «Michel Trama» που έχασε το τρίτο του αστέρι. Το εστιατόριο του Gordon Ramsay διατήρησε τα δυο αστέρια του, ενώ η Helene Darroze δεν κατάφερε να επανακτήσει το δεύτερο αστέρι που έχασε πέρυσι.

Αξιοσημείωτο γεγονός των φετινών βραβείων ήταν η δημιουργία του βραβείου «Bib Gourmand», αντανακλώντας την οικονομική κατάσταση των καιρών. Το νέο βραβείο απονέμεται σε εστιατόρια τα οποία προσφέρουν πλήρες γεύμα για λιγότερο από 35 ευρώ στο Παρίσι και 29 ευρώ εκτός της περιοχής της γαλλικής πρωτεύουσας.

Συνολικά στη Γαλλία, 25 εστιατόρια έχουν από 3 αστέρια, (δέκα από τα οποία βρίσκονται στο Παρίσι), 76 έχουν από δυο και 470 έχουν από ένα, 46 από τα οποία εισάγονται για πρώτη φορά στη λίστα.

Τα αστέρια Michelin, της γνωστής εταιρείας ελαστικών, είναι βραβεία που δίνονται στα καλύτερα εστιατόρια. Κριτήρια για την απονομή των αστεριών είναι η ποιότητα του φαγητού, της προετοιμασίας και των γεύσεων, η προσωπικότητα του chef όπως φαίνεται μέσα από το φαγητό, το «value for money» καθώς και η συνέπεια στο μενού σε βάθος χρόνου.

Τρία αστέρια συμβολίζουν την εξαιρετική κουζίνα για την οποία αξίζει να κάνετε ένα ταξίδι, τα δυο αποδεικνύουν ένα εξαιρετικό μαγείρεμα που αξίζει μια παράκαμψη από τον δρόμο σας, ενώ το ένα αστέρι Michelin συμβολίζει ένα πολύ καλό εστιατόριο για την κατηγορία του.