«Έφυγε» ο «Επίκουρος» της γεύσης
Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες πένες του κόσμου της γευσιγνωσίας, ο Αλβέρτος Αρούχ -πιο γνωστός ως «Επίκουρος»- έφυγε το Σάββατο 12 Απριλίου από τη ζωή.
Μεγάλη απώλεια για την ελληνική γαστρονομία και δημοσιογραφία αποτελεί ο θάνατος του συνεργάτη του Βήματος και γνωστού γευσιγνώστη και συγγραφέα Αλβέρτου Αρούχ, που έμεινε γνωστός με την υπογραφή «Επίκουρος».
Ο Αρούχ σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε οικονομική εφημερίδα. Η αγάπη του όμως, για το φαγητό και τις καλές γεύσεις, τον οδήγησαν στον κόσμο της γευσιγνωσίας και της κριτικής εστιατορίων.
Οι κριτικές και η γνώμη του ήταν από τις πιο σημαντικές στον κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας.
Εκτός από γνωστά έντυπα, ο «Επίκουρος» είχε εκδώσει και αρκετά βιβλία, ανάμεσα στα οποία και το «Η Νέα Ελληνική Κουζίνα», με σημαντικές πληροφορίες για την ελληνική γαστρονομία.
Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 14 Απριλίου, στις 3 μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο.