Μαγειρεύοντας με κρασί και ζωηρή γαστριμαργική περιέργεια
Tη «μαγειρική» πλευρά του κρασιού θα μας αποκαλύψει ο επόμενος κύκλος μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Μαγειρεύοντας με κρασί».
Τι προσθέτει στο πιάτο μας ένα αρωματικό, φινετσάτο λευκό κρασί ή ένα πλούσιο, βαθύχρωμο ερυθρό, που συνήθως απολαμβάνουμε στο ποτήρι μας; Αυτή τη γοητευτική πλευρά του αγαπημένου ποτού θα μας αποκαλύψει ο επόμενος κύκλος μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Μαγειρεύοντας με κρασί».
Κανόνες απλοί και βασικοί που νοστιμίζουν την καθημερινή σάλτσα, αλλά και περίτεχνες παρασκευές που βασίζουν τη φήμη τους στο κρασί που περιέχουν. Αυτά θα εξερευνήσουν οι συμμετέχοντες, με τον Executive Chef του ξενοδοχείου «Les Lazaristes», Στέφανο Χατζηαντωνίου και την ομάδα του. Θα μαρινάρουν κρέας με κρασί και αρωματικά, θα «σβήσουν» σοτάροντας, θα «δέσουν» σάλτσες, θα προσθέσουν μια… παιχνιδιάρικη νότα από το ποτήρι στο πιάτο.
Η συνάντηση των μαθημάτων Μαγειρικής «Μαγειρεύοντας με κρασί» θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο «Fred & Ginger» του ξενοδοχείου «Les Lazarites» της Θεσσαλονίκης στις 9 Μαρτίου. Αρχίζει στις 7 μ.μ., διαρκεί 4 ώρες και συνοδεύεται από ενημερωτικό υλικό.
Στη συνάντηση θα παρασκευαστεί ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό, το οποίο στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών που θα παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.
Το κόστος για την παρακολούθηση των μαθημάτων, το έντυπο με τις συνταγές και το δείπνο που ακολουθεί είναι 40 ευρώ. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.
Πληροφορίες: δηλώσεις συμμετοχής 2310 888311, [email protected] .







