Opso: ένα ελληνικό all day restaurant στην καρδιά του Λονδίνου
Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα ετοιμάζεται να κάνει έφοδο στην λονδρέζικη ζωή με μια νέα γαστρονομική άφιξη στα τέλη Μαΐου, που φιλοδοξεί να φτάσει πολύ ψηλά.
Η ελληνική κουζίνα είναι σίγουρα μια από εκείνες που χρειάζονται επαναπροσδιορισμό στην έντονη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου. Αυτό ετοιμάζεται να κάνει το Opso, ένα νέο all day restaurant στο Marylebone, που θα συστήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι την μοντέρνα ελληνική γαστρονομία στους Άγγλους.
Χωρισμένο σε δύο επίπεδα, το Opso θα σερβίρει στους θαμώνες του, τόσο παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, όσο και πιο «πειραγμένα».
Επικεφαλής της κουζίνας θα είναι ο πρώην Head Chef του Princi, Στέφανος Αυδής, ενώ συμβουλευτικά στο μενού θα συνεισφέρουν οι σεφ του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin αθηναϊκού Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.
Στο Opso θα μπορεί να πάει κανείς από το πρωί και να δοκιμάσει νόστιμες και πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες για πρωινό, όπως ένα porridge με earl grey ή ένα τσουρέκι με κρέμα και βύσσινο.
Στο ίδιο μοτίβο θα κινείται και το μενού για γεύμα ή δείπνο, με ευφάνταστα πιάτα, όπως είναι το Spetsiota με σφυρίδα ψητή στη σχάρα, με μελάνι σουπιάς και κονφί ντομάτας ή σιγομαγειρεμένο αρνίσιο ποδαράκι με κριθαράκι και μαρμελάδα ντομάτας, αλλά και πιο παραδοσιακά όπως είναι η ελληνική χορτόπιτα.
Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]







