Belle Amie: επόμενη στάση «Κυκλάδες»

belle-amie-kiklades
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ο σεφ του ιστορικού και προσφάτως ανακαινισθέντος Belle Amie, Χρήστος Τζιέρας, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την κουζίνα των Κυκλάδων μέσα από ένα γευστικό αφιέρωμα, από την 1η μέχρι και τις 30 Μαΐου.

Με αυτό τον τρόπο το γνωστό ουζερί περνάει στο δεύτερο γευστικό κύκλο του, μετά το ταξίδι στις γεύσεις της Κρήτης.

Τώρα, από την Πρωτομαγιά έως και το τέλος του μήνα, μπορείτε να γευτείτε πρωινό με δυο φέτες λούζα, ζεστό ψωμί και κοπανιστή από την Τήνο και να συνεχίσετε με δεκατιανό με μυκονιάτικο λουκάνικο και παριανή μυζήθρα. Από το μεσημέρι και μετά, θα μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο παινεμένο πατατάτο της Αμοργού και στο ρόστο κατσικάκι της Νάξου ή ακόμα να δοκιμάσετε μία υπέροχη ρεβυθάδα από τη Σίφνο και μερικούς ντοματοκεφτέδες από τη Σαντορίνη.

Το Belle Amie είναι αποφασισμένο να μας συστήσει όλες τις τοπικές λιχουδιές της

πατρίδας μας, σεβόμενο τις κατά τόπους συνταγές και παραδόσεις. Συνδυασμοί γεύσεων εμπνευσμένοι από την ελληνική παράδοση, ντόπια υλικά και πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το γευστικό αφιέρωμα του Belle Amie στις Κυκλάδες.

Κι επειδή το μαγείρεμα ακολουθεί το δικό του χάρτη, σημειώστε ότι μετά την Κρήτη και τις Κυκλάδες, θ’ ακολουθήσουν τα Δωδεκάνησα, τα Νησιά του Ιονίου, η Πελοπόννησος και η Μικρά Ασία.

Πληροφορίες: Belle Amie, Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς, 2104175740. www.facebook.com/belleamiegr