10 πανέμορφα εστιατόρια σε κάστρα του κόσμου

swinton-1-

Swinton Park, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2014

Τι θα λέγατε για ένα μοναδικό δείπνο σε κάστρο; Νιώστε βασιλιάς…

Κάποτε χτίζονταν έτσι, ώστε να κρατούν μακριά τους εισβολείς. Στις μέρες μας όμως, πολλά από τα εναπομείναντα κάστρα έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία και υποδέχονται τους επισκέπτες με ανοιχτές αγκάλες – τα περισσότερα δε εξ αυτών έχουν εξαιρετικά εστιατόρια. Παρακάτω παραθέτουμε κάποια από τα καλύτερα κάστρα–εστιατόρια του κόσμου, για… βασιλικού επιπέδου εμπειρίες.

10. The Fairmont Empress Hotel, Καναδάς

Τοποθετημένο μεγαλοπρεπώς στη γωνία του λαμπερού Inner Harbour στο ζωντανό κέντρο της Victoria, αυτό το πολυτελές κτήριο μπορεί να περηφανεύεται για τέσσερις διαφορετικές επιλογές δείπνου, οι οποίες όμως επικεντρώνονται στη φιλοσοφία «από τη φάρμα στο πιρούνι». Το πιο δημοφιλές event κάθε καλοκαιριού είναι τα απογεύματα  Magical Martini στο Fairmont Empress, τα οποία περιλαμβάνουν  εδεσματολογικά ταιριάσματα από τους σεφ του ξενοδοχείου με τους μπάρμαν του. Πληροφορίες: www.fairmont.com/empress-victoria/dining/.

9. Hôtel de la Cité, Γαλλία

Με έξι επιλογές για δείπνο, η γαστρονομική φήμη του Hôtel de la Cité στηρίζεται στο βραβευμένο με αστέρια Μισελέν εστιατόριό του, το La Barbacane. Τοποθετημένο στην καρδιά του ξενοδοχείου, έχει μεγαλοπρεπή τζάκια, ψηλά ταβάνια, καρέκλες που θυμίζουν καθεδρικό ναό και προσφέρει ένα μενού το οποίο συνδυάζει τα πιο φρέσκα ντόπια υλικά με καινοτόμες συνταγές και άψογη προσοχή στη λεπτομέρεια. Πληροφορίες: www.hoteldelacite.fr/.

8. Ruthin Castle, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ruthin Castle μπορείτε να ζωντανέψετε το μύθο του Βασιλιά Αρθούρου. Μην παραλείψετε λοιπόν, να παρευρεθείτε σε κάποιο από τα «Jester's Feasts», δείπνα που έχουν ως θέματα την εποχή του Mεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα τις μεγαλοπρεπείς γιορτές του κόμη του Warwick. Τσιμπήστε στη βραβευμένη τραπεζαρία του Bertie, του οποίου το μενού αλλάζει συχνά, έτσι ώστε να κάνει την καλύτερη χρήση των ντόπιων υλικών. Πληροφορίες: www.ruthincastle.co.uk/.

7. Château de Bagnols, Γαλλία

Ένα απίστευτα ρομαντικό πεντάστερο ξενοδοχείο, το Château de Bagnols είναι όλα όσα ένα κάστρο θα έπρεπε να είναι: έχει τάφρο, κινητή γέφυρα και ένα εστιατόριο που προσφέρει στους επισκέπτες του παραδοσιακή τοπική κουζίνα με μία δόση σύγχρονων γαστρονομικών αναζητήσεων. Τα πικνίκ και οι γευσιγνωσίες κρασιού θα ολοκληρώσουν τη ρομαντική σας διαμονή. Πληροφορίες: www.chateaudebagnols.com/home.php.

6. Peckforton Castle, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Το να δειπνήσει κανείς στο Peckforton Castle είναι μια πραγματικά εξαιρετική περίσταση. Το εστιατόριο που υπάρχει από το 1851, είναι κάτοχος των βραβείων 3 AA Rosettes και Taste Cheshire και προσφέρει στους επισκέπτες μια γαστρονομική φαντασμαγορία, η οποία περιλαμβάνει προσεκτικά διαλεγμένα υλικά από την  τοπική παραγωγή. Αν παρευρεθείτε σ’ ένα από τα μεσαιωνικού τύπου συμπόσια στην καρδιά του κάστρου, είναι σίγουρο ότι δε θα το ξεχάσετε ποτέ.  Πληροφορίες: www.peckfortoncastle.co.uk/.

5. Hotel Schloss Fuschl Resort and Spa, Αυστρία

Φωλιασμένο στην αυστριακή περιοχή του Salzkammergut, εκεί όπου εκτυλίσσεται η ιστορία της Μελωδίας της Ευτυχίας, το ιστορικό Schloss Fuschl, ένα πολυτελές συγκρότημα θέρετρων και σπα, περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές για δείπνο, αλλά και ένα οινοποιείο, τα οποία παρέχουν στους επισκέπτες ένα αξέχαστο, επικούρειο ταξίδι. Διατίθενται επίσης, μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίες κρασιού και ξεναγήσεις στις οιναποθήκες. Πληροφορίες: www.schlossfuschlsalzburg.com/en.

4. Hotel Burg Wernberg, Γερμανία

Αυτό το κάστρο – ξενοδοχείο χρονολογείται από το 12ο αιώνα και βεβαίως συναρπάζει τους επισκέπτες του, τόσο λόγω της γοητευτικής γοτθικής αρχιτεκτονικής του, όσο και χάρη στα θέλγητρα της σύγχρονης κουζίνας του. Ο Grand Chef Thomas Kellermann έχει δημιουργήσει ένα εκλεπτυσμένο μενού, το οποίο περιλαμβάνει λαχανικά, βότανα, μπαχάρια και τοπικά υλικά, συμπεριλαμβανομένου του κυνηγιού από το κοντινό του δάσος. Πληροφορίες: www.burg-wernberg.de/.

3. Castel Monastero, Ιταλία

Τα γκουρμέ εστιατόρια του κάστρου Monastero, «Contrada» και «La Cantina», της κουζίνας των οποίων ηγείται ο σεφ Gordon Ramsay, τονίζουν την πραγματική υπόσταση της κουζίνας της Τοσκάνης και της Ιταλίας και περιλαμβάνουν τα πιο εκλεπτυσμένα πιάτα, με τα πιο φρέσκα συστατικά της περιοχής. Εδώ διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής και ξεναγήσεις σε πολλές περιοχές παραγωγής κρασιού. Πληροφορίες: www.castelmonastero.com/en/home.

2. Swinton Park, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Το φαγητό παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό το πολυτελές κάστρο – ξενοδοχείο στο Yorkshire Dales. Από τη δέσμευση για ελαχιστοποίηση της απόστασης μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης,  μέχρι το βραβευμένο εστιατόριο και τη σχολή μαγειρικής, οι επισκέπτες του Swinton Park μπορούν να είναι σίγουροι εκ των προτέρων ότι εδώ θα απολαύσουν μια πεντανόστιμη, αυθεντική αγγλική εμπειρία. Πληροφορίες: www.swintonpark.com/.

1. The Fairmont Banff Springs Hotel, Καναδάς

Με οχτώ επιλογές για δείπνο και ένα wine bar, είναι σίγουρο ότι κανείς θα δειπνήσει σα βασιλιάς ή σα βασίλισσα στο Fairmont Banff Springs. Ό, τι κι αν λαχταράτε: καναδικό, ιταλικό, βαυαρικό, ιαπωνικό ή ακόμα και υγιεινό μενού με τροφές χωρίς γλουτένη, πιάτα της μακροβιοτικής, της ωμής ή της χορτοφαγικής κουζίνας, θα τα βρείτε όλα σε αυτό το κάστρο – ξενοδοχείο. Πληροφορίες: www.fairmont.com/banff-springs/.