Η απόλυτη εμπειρία καφέ σε 5 πόλεις

coffee-map
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2014

Το Παρίσι είναι η πόλη του έρωτα και το Λονδίνο η πόλη της μουσικής. Η Βιέννη και το Ανόι, όμως, είναι -μεταξύ άλλων- οι πόλεις που αξίζει να επισκεφτείτε για να γευθείτε έναν περιποιημένο καφέ.

Η κουλτούρα και οι ποικιλίες του καφέ σε μια χώρα είναι ένας έξυπνος τρόπος για να γνωρίσει ο κάθε ταξιδιώτης τη χώρα που επισκέπτεται. Για εκείνους που ο καφές είναι κάτι περισσότερο από ένας τρόπος για να ξυπνήσουν το πρωί, τότε ο καφές της κάθε χώρας έχει άλλη σημασία και οφείλουν στον εαυτό τους να δοκιμάσουν έναν αυθεντικό βιεννέζικο ή έστω έναν παραδοσιακό τουρκικό.

Ακολουθούν οι πέντε πόλεις που ξέρουν από καλό καφέ και είναι πρόθυμες να μάθουν και εσάς…

Ανόι, Βιετνάμ

Στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, ο καφές σερβίρεται μαζί με το φίλτρο του και συνοδεύεται συνήθως με ζαχαρούχο γάλα. Τα μέρη που μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του είναι πολλά και όλων των αισθητικών προσεγγίσεων. Πιείτε τον παγωμένο σας καφέ, για να καταπολεμήσετε τη ζέστη του Βιετνάμ, σε εναλλακτικά στέκια ή στα πολυτελή καφέ της πρωτεύουσας.

Πόρτλαντ, Όρεγκον

Ο κάθε κάτοικος του Πόρτλαντ έχει τη δική του αγαπημένη ποικιλία καβουρδισμένου καφέ και τα μέρη για να ανακαλύψετε τη δική σας είναι πολλά, όπου ο καφές έχει ειδική μεταχείριση από το πρώτο στάδιο του προϊόντος, μέχρι και το τελικό που φτάνει στην κούπα σας. Έχετε υπόψη σας πως στο Πόρτλαντ, σέβονται τον καφέ και την κουλτούρα του και δεν «εκτιμούν» όσους προτιμούν τις εκδοχές που περιλαμβάνουν πολύ γάλα και οτιδήποτε πρόσθετο αλλοιώνει την γεύση του.

Βιέννη, Αυστρία

Ενώ πολλές είναι οι πόλεις που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που σχετίζονται με την κατανάλωση του  καφέ, η Βιέννη είναι η μοναδική στον κόσμο που φέρει και τη σφραγίδα της UNESCO. Η βιεννέζικη κουλτούρα των καφέ, που ανάγεται στον 17ο αιώνα, ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, ενώ την ατμόσφαιρα που προσφέρουν τα αυστριακά καφέ, δεν θα τη βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο.

Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία

Η Αιθιοπία είναι μια από τις 10 μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο που εξάγουν καφέ, κάτι που δεν μας εκπλήσσει αν αναλογιστούμε πως η παράδοση του καφέ στη χώρα, χρονολογείται από τον 10ο αιώνα. Οι τελετές γύρω από τον καφέ είναι συνήθεις ακόμα και σήμερα, ενώ στην Αντίς Αμπέμπα θα βρείτε και καφέ δυτικού τύπου, αλλά καλύτερα να δοκιμάσετε τον παραδοσιακό αιθιοπικό.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Για τους Τούρκους ο καφές πρέπει να είναι «μαύρος σαν την κόλαση, δυνατός σαν το θάνατο και γλυκός σαν την αγάπη» και έτσι θα είναι ο καφές που θα πιείτε σε ένα από τα αναρίθμητα καφενεία της πόλης. Ο τουρκικός καφές είναι μια άλλη ονομασία για τον ελληνικό και όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν πρόκειται για έναν ελαφρύ καφέ.