Άρωμα και γεύσεις Νέας Ορλεάνης στο 42 Bar

gumbo-new-orleans
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2014

Συνεχίζοντας τις βραδιές Street Food and Tunes, το deBop ετοιμάζει σήμερα ένα μενού εμπνευσμένο από τις γεύσεις της Νέας Ορλεάνης, μαζί με εκρηκτικτικούς r n' b και soul n' funk ήχους από μια αυθεντική New Orleans μπάντα, στο Bar 42.

Ο σεφ Βασίλης Σπόρος, sous chef του αγαπημένου Mamaroux και λάτρης της ιδιαίτερης γαστρονομικής κουλτούρας της Νέας Ορλεάνης, θα είναι υπεύθυνος για το γευστικό κομμάτι της βραδιάς.

Με το μενού του επιδιώκει να μας συστήσει τη μοναδική αυτή γευστική κουλτούρα, που γεννήθηκε όταν Γάλλοι και Ισπανοί, μαζί με Αφρικανούς υπηρέτες, εποίκησαν την ινδιάνικη Νέα Ορλεάνη. Το κράμα είναι ακριβώς όπως ακούγεται: πικάντικο και εκρηκτικό.

Τα πιάτα που θα δοκιμάσει κανείς στο 42 σήμερα, είναι: Gumbo soup ή αλλιώς το πιο διάσημο πιάτο της Νέας Ορλεάνης, με καπνιστό λουκάνικο, κοτόπουλο, γαρίδες, μπαχαρικά creole, θυμάρι και ρύζι (4€), Cajun Blackened Chicken burger ή αλλιώς το θρυλικό παραδοσιακό πιάτο με τα 17 μπαχαρικά, με κοτόπουλο ψητό σε μίγμα blackened, με αφράτο ψωμάκι, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, sauce και spicy creole mayo (4€/πιάτο), Lazy Roast Beef Po'Boy & Shredded Roast Beef, το ιστορικό sandwich των φτωχών αγοριών μιας 4μηνης απεργίας στη Νέα Ορλεάνη το 1929, με ζωμό σε γαλλικό ψωμάκι, μαζί με μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες και spicy creole mayo (4€/πιάτο) και Bourbon glazed short ribs, χοιρινά short ribs στο bbq με γλάσο bourbon και new orleans style πατατοσαλάτα (5€/πιάτο).

Με τη μουσική τους θα συνοδεύουν το γεύμα σας οι Gumbo Ya Ya, 7 μουσικοί που συνδυάζουν τη rock και τα blues της Νέας Ορλεάνης, μαζί με soul και funk ηχοχρώματα.

Αποκλειστικά για αυτή τη βραδιά, θα δοκιμάσετε το ειδικά φτιαγμένο cocktail από τον Χρήστο Χουσέα, το Never Can Tell, με Bourbon, ρούμι, bitters, δυόσμο και τα πρώτα κεράσια της άνοιξης (7€).

Οι επόμενες βραδιές Street Food and Tunes είναι την Τετάρτη 14 Μαΐου με ένα αφιέρωμα στην κουζίνα της Συρίας και την Τετάρτη 21 Μαΐου με γεύσεις από το Μεξικό.

Πληροφορίες: 42 bar, Κολοκοτρώνη 3, Παλιά Βουλή, στις 7 μ.μ.,  www.facebook.com/events/704901242886617/.