Ελληνικά και δημιουργικά στο Cibus...

ellinika-kai-dimiourgika-sto-cibus

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ένα άκρως ελληνικό και δημιουργικό μενού δημιουργήθηκε από τον chef Δημήτρη Δημητριάδη και προσφέρεται κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο Cibus, της Αίγλης Ζαππείου.

Με μνήμη ελληνική, κουζίνα δημιουργική και υλικά από τα εδάφη και τις θάλασσες της Ελλάδας, το εστιατόριο Cibus της Αίγλης Ζαππείου, φιλοξενεί την πρότασή του chef Δημήτρη Δημητριάδη, για ένα menu με άρωμα Ελλάδας, κάθε Τετάρτη με τιμή 35 ευρώ το άτομο. Το «Ελληνικά Δημιουργικά» αποτελείται από τέσσερα πιάτα στο σύνολο, με τη φρεσκάδα και τον πλούτο των ελληνικών προϊόντων.

Η αρχή γίνεται με μυλοκόπι σχάρας με παραπούλια φρικασέ και κρέμα φινόκιο, συνεχίζει με ποικιλία από δύο τομάτες, σαλάτα μυρωδικών και κινόα, περνάει στο κυρίως πιάτο με ένα κοκκοράκι «παστιτσάδα» με μοσχοκάρυδο και ζεστή κρέμα κατσικίσιου τυριού και ολοκληρώνει με το ελληνικότατο γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι με παγωτό βασιλικού και lime και αφρό ανθότυρου.

Η ολοκληρωμένη γευστική πρόταση του εστιατορίου κάνει μία ποιοτική γευστική πρόταση αλλά ταυτόχρονα, οικονομικά προσιτή, δίνοντας στα υλικά της ελληνικής παράδοσης μια δημιουργική διάσταση, διαφοροποιώντας τις γεύσεις από τα συνηθισμένα.

Για το κρασί που θα συνοδεύει το μενού σας, ο sommelier Μάρκος Μάρκου μπορεί να σας προτείνει τις ιδανικές οινικές επιλογές από την κάβα του εστιατορίου.

Πληροφορίες: Cibus, Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας, 210 3369364, 210 3369300, www.aeglizappiou.gr .