Η συριακή κουζίνα μας συστήνεται απόψε στο 42 Bar

falafel
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2014

Το Street Food and Tunes Wednesday Edition συνεχίζει ακάθεκτο κάθε Τέταρτη και σήμερα, υποδέχεται τον σεφ Ahmad Alraee και τις συριακές νοστιμιές του, στο 42 Bar.

Ο Ahmad Alraee είναι Σύριος σεφ από οικογένεια μαγείρων. Τον αποκαλούν τον «Jimmy Hendrix του φαλάφελ» και είναι γνωστός από την κουζίνα του Mama Roux.

Στο 42 Bar θα μας συστήσει την κουζίνα της πατρίδας του, όχι στη mainstream εκδοχή της, αλλά στην αυθεντική σπιτική. Τα πιάτα του είναι γεμάτα αγάπη για τις παραδοσιακές γεύσεις της Συρίας και έρχεται να μας την μεταδώσει.

Στο ειδικό μενού που θα ετοιμάσει σήμερα, κάθε πιάτο κοστίζει 4€ και θα δοκιμάσουμε: Πίτα Φαλάφελ με συριακούς ρεβιθοκεφτέδες, χούμους, ταχίνι, μαρούλι, ντομάτα, δυόσμο, μαϊντανό και αγγούρι, Πίτα Κεμπάμπ από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού raita, μαρούλι, μαϊντανό, ντομάτα και κρεμμύδι, Ταμπουλέ (σαλάτα με κους κους, ντομάτα, μαϊντανό, μέντα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο & λεμόνι,  Μουταμπάλ (καπνιστή μελιτζάνα, γιαούρτι, κουκουνάρια, αμύγδαλα), Φαλάφελ (ξεροτηγανισμένοι κεφτέδες από ρεβίθια και φάβα), Χούμους (ντιπ από πολτό ρεβιθιών με ταχίνι, ελαιόλαδο, λεμόνι και σκόρδο) και Λαχματζούν (αραβική «πίτσα» με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, μυρωδικά, ντομάτες και μαϊντανό).

Παράλληλα, θα μπορείτε να απολαύσετε το ειδικά φτιαγμένο cocktail για τη βραδιά «Skinny Legs and all» με άρακ, τζιν, δυόσμο, κάρδαμο, τζίντζερ, μάτε και λεμονόχορτο (7€) ή κάποιο από τα καλοφτιαγμένα cocktails του 42 bar.

Επόμενη στάση του Street Food and Tunes είναι το Μεξικό στις 21 Μαΐου.

Πληροφορίες: 42 Bar, Κολοκοτρώνη 2, από τις 7 μ.μ., είσοδος ελεύθερη, http://www.facebook.com/events/684977614896939/.