Κερκυραϊκές γεύσεις και μυρωδιές στο Mimaya

mimaya
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΜΑΙΟΥ 2014

Μέχρι τις 31 Μαΐου, το εστιατόριο Mimaya μας ταξιδεύει στην Κέρκυρα μέσα από νόστιμες τοπικές σπεσιαλιτέ, στο πλαίσιο των αφιερωμάτων στις κουζίνες των ελληνικών νησιών που θα φιλοξενεί μέχρι και τον Αύγουστο.

Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην κουζίνα της Κέρκυρας με γεύσεις όπως παστιτσάδα, σοφρίτο, νούμπουλο, σαβόρο και τσιγαρέλι. Το μενού διαθέτει αυτό τον μήνα λοιπόν, Νουμπουλοσαλάτα με αντίδια και κερκυραϊκό μοσχαρίσιο Νούμπουλο, με καρύδια, σταφίδες και κατσικίσιο τυρί με βινεγκρέτ μουστάρδας, Τσιγαρέλι με άγρια χόρτα, μαγειρεμένα με κρεμμυδάκι φρέσκο και μάραθο, πασπαλισμένα με κοκκινοπίπερο, Mελιτζάνες παστρόκιο, πασπαλισμένες με τυρί σε στρώσεις στο φούρνο με αυγό τηγανιτό, κερκυραϊκή καπνιστή πανσέτα, σαλάδο και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, Γαρίδες Σαβόρο, μαγειρεμένες στην πεντανόστιμη κερκυραϊκή αυτή σάλτσα από

φρέσκιες ντομάτες, μυρωδικά και σκόρδο, Παστιτσάδα με μοσχάρι κόντρα, σε μείγμα μπαχαρικών, φρέσκα χοντρά μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι, Σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο, σε σάλτσα από σκόρδο, μαϊντανό, κρασί και κοπανισμένα μπαχαρικά, Τουρτόνι με κουμ κουατ, σαβαγιάρ, ανανά και κρέμα και μερικά ακόμα πιάτα.

Τον επόμενο μήνα ακολουθεί το αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα, ενώ τον Ιούλιο σειρά έχει η Σαντορίνη. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο με ένα μενού εμπνευσμένο από τη Λέσβο.

Παράλληλα, παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα από το κάθε νησί θα είναι διαθέσιμα και στο Mimaya Shop.

Πληροφορίες: Mimaya, Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944850.