Galaxy Bar & Restaurant: Θέα αφ’ υψηλού και νέο μενού

galaxy-bar
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2014

Με νέο executive chef τον Κώστα Αθανασίου και καινούργια πιάτα, αλλά και μια θέα που κόβει την ανάσα, η πρόκληση για τους επισκέπτες είναι μεγάλη.

Ο Κώστας Αθανασίου ανέλαβε πρόσφατα ως executive chef στα εστιατόρια του Hilton Athens και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, δημιουργεί στο Galaxy Bar & Restaurant ένα μενού με πλούσια αρώματα και πρωτότυπους συνδυασμούς, όπως είναι ο καπνιστός τόνος σε κρούστα μπαχαρικών με μαριναρισμένο καρπούζι, ψητή φέτα, ταχίνι από κουκουνάρι και σορμπέ λάιμ.

Μέσα στα πιάτα του καταφέρνει να εμπλουτίζει οικείες ελληνικές γεύσεις με διεθνείς πινελιές, προκαλώντας έκπληξη στον ουρανίσκο. Τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα

είναι παρόντα σε όλο το μενού, όπως στα πιάτα της σαλάτας με σπανάκι, πεκορίνο Αμφιλοχίας, καρύδια και προσούτο Ευρυτανίας, στο μαστέλο Χίου ψημένο πάνω στην πέτρα με πιτούλες και ντιπ κόκκινης πιπεριάς, αλλά και στο μοσχαρίσιο burger με τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου.

Η σχάρα και φέτος, παραμένει στο επίκεντρο, με επιλεγμένα κρέατα όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο ή το rib-eye από Black Angus, ενώ αυξάνονται και οι επιλογές από ψάρια και θαλασσινά στο μενού, με πιάτα όπως το χταπόδι σχάρας με πράσινη φάβα, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι πάπρικας, τα ψητά χτένια με κινόα και βινεγκρέτ από τζίντζερ και λάιμ ή το φιλέτο μαύρου μπακαλιάρου (black cod) με άγριο ρύζι, τσίλι και κόλιανδρο.

Όσο για το σούσι που είναι ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της κουζίνας του Galaxy εδώ και χρόνια, παραμένει κι αυτό στο μενού, με πολλές δυνατές επιλογές.

Στα επιδόρπια τέλος, θα βρείτε νόστιμες και δροσιστικές καλοκαιρινές προτάσεις, όπως το σεμιφρέντο λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους.

Πληροφορίες: Galaxy Bar & Restaurant, Hilton Athens, Βασ. Σοφίας 46, 210 7281407.