Πολύχρωμο ταϊλανδέζικο street food στο 42 Bar

thai
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2014

Ένα μενού γεμάτο με πολύχρωμες, έντονες κι αρωματικές ταϊλανδέζικες γεύσεις θα μας περιμένει όλους σήμερα, στο 42 bar. Με ελεύθερη είσοδο…

Η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι γεμάτη χρώματα και αρώματα. Φρέσκα υλικά, πολλά λαχανικά και φρούτα, κρεατικά αλλά και θαλασσινά συνδυάζονται για να φτιάξουν μοναδικά πιάτα.

Το γνωστό ταϊλανδέζικο εστιατόριο Tamarind, που βρίσκεται στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, ξέρει καλά από ταϊλανδέζικες νοστιμιές κι έρχεται να μας το αποδείξει σήμερα, με εξαιρετικό street food στο 42 bar.

Οι σεφ του θα ετοιμάσουν για εμάς Fresh Thai Rolls, με φρέσκο χειροποίητο φύλλο, χοιρινό μαριναρισμένο σε ταϊλανδέζικα μπαχαρικά, ομελέτα, φρέσκο αγγουράκι και κρεμμυδάκι και ρίζες φασολιών, με σάλτσα ταμάρινθου και γλυκού ξυδιού από ρύζι (5,5€), Princess Noodles, με χρωματιστές πιπεριές, κρεμμύδι, κόλιανδρο, σος από lime, φιστίκι και τσίλι (5,5€) και Kοτόπουλο, με κίτρινο curry, γάλα καρύδας, γλυκοπατάτα και χρωματιστές πιπεριές συνοδευόμενο από ρύζι ατμού (6€).

Παράλληλα, ο bartender Χρήστος Χουσέας θα ετοιμάζει ειδικά για τη βραδιά ένα Bird's Eye, με ρούμι, galangal, lemongrass, φρέσκο lime, πικραμύγδαλο και τζίντζερ (7€), ενώ στο background θα παίζουν οι μουσικές επιλογές του dj Isnogood, εμπνευσμένες από την εξωτική Ταϊλάνδη.

Πληροφορίες: 42 bar, Κολοκοτρώνη 3, Παλιά Βουλή, www.facebook.com/events/238449929695678, από τις 7 μ.μ.