Γευσιγνωσία… οθωμανικής καταγωγής

geusignosia-othomanikis-katagogis

ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Γεύσεις που προέρχονταν από την πληθωρική οθωμανική κουζίνα, αλλά και άλλες επηρεασμένες από τις κουζίνες της Δύσης, σε μια… πρωταπριλιάτικη βραδιά γευσιγνωσίας.

Το βράδυ της 1ης Απριλίου στις 9 μ.μ., οι λάτρεις της γευσιγνωσίας θα δοκιμάσουν πολλές και διαφορετικές γεύσεις από την Ανατολή αλλά και τη Δύση. Η Μαριάννα Καβρουλάκη, αρχαιολόγος–ερευνήτρια της Ιστορίας της Διατροφής ( www.historyofgreekfood.wordpress.com ), εμπνεύστρια και συνδιοργανώτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας (Κρήτη), αναβιώνει γεύσεις από τα τραπέζια των εύπορων Ελλήνων της Οθωμανοκρατούμενης Ελλάδας των αρχών του 19ου αιώνα, οι οποίες θα αναστατώσουν… ουρανίσκους.

Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ρυζόσουπα, αρνί με σταφίδες και αμύγδαλα, πιλάφι πράσινο, κρεατο-χορτόπιτα, παντεσπάνι με καφέ, πιάτα εμπνευσμένα από την Κεντρική Ελλάδα, αλλά και αυγά παραγεμισμένα, αρτόκρεας, πουτίγκα αρωματισμένη με κανέλα από τη Σύρο και τη Μ. Ασία.

Πληροφορίες: Όμιλος Πολιτισμού Εύμαρος, Φωκίδος 26, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 210 6207824.