Ετησίες και Θάλασσες: «μελτέμι» θαλασσινής δημιουργικότητας

etisies-kai-thalasses
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Από τις αρχές του χρόνου, όταν και άνοιξε τις πόρτες του το Ετησίες και Θάλασσες, μας δροσίζει το θαλασσινό του αεράκι, προκαλώντας θετικότατα σχόλια στην πόλη.

Ακούγοντας «ετησίες» ο νους σας μπορεί να μην πηγαίνει σε τίποτα θαλασσινό, αλλά στην πραγματικότητα με τον όρο αυτό αποδίδονται τα καλοκαιρινά μελτέμια.

Ένα νόστιμο μελτεμάκι φύσηξε λοιπόν και στην Νέα Σμύρνη, με αρώματα και γεύσεις θαλασσινής απόλαυσης.

Σε έναν μίνιμαλ ασπρόμαυρο χώρο, με σικάτη διακόσμηση και φρεσκάδα, ο executive chef  Γιάννης Στανίτσας ετοιμάζει καθημερινά ψαγμένα θαλασσινά πιάτα.

Φρέσκα ντόπια ψάρια και θαλασσινά σερβίρονται κάθε μέρα, από θράψαλα και σαρδέλες, μέχρι χταπόδι, μύδια και λαυράκι. Δοκιμάστε νόστιμη ψαρόσουπα κατόπιν παραγγελίας, μουσακά καραβίδας, πεσκανδρίτσα με λουκάνικο, πηχτή θαλασσινών και λουκουμαδάκια γαρίδας, ενώ εξαιρετική επιλογή είναι και οι χυλοπίτες με Σκορπίνα.

Πληροφορίες: Ετησίες και Θάλασσες, Ελ. Βενιζέλου 83 & Βιθυνίας 2 , Νέα Σμύρνη, 210 9355561, www.etisies.gr.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]