Νέο μενού στο Belvedere της Μυκόνου
Νέο καλοκαιρινό μενού δημιούργησε ο Νίκος Ζερβός για το Belvedere της Μυκόνου και μας προσκαλεί να το δοκιμάσουμε.
Το εστιατόριο Belvedere του ομώνυμου ξενοδοχείου στη Χώρα της Μυκόνου, είναι ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στη γαστριμαργική σκηνή του νησιού.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος chef Νίκος Ζερβός υπογράφει τώρα, το νέο all day μενού, εμπνευσμένο από την τοπική παράδοση αλλά και τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα.
Τα φρέσκα υλικά και τα οργανικά προϊόντα μπλέκονται μεταξύ τους ακολουθώντας τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις και φτιάχνουν δημιουργικά πιάτα, με ισορροπία και φαντασία.

Ο Νίκος Ζερβός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες chefs της γενιάς του, με πολυετή πείρα στις μεγαλύτερες κουζίνες διακεκριμένων ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Ευρώπη και θητεία δίπλα σε πολυβραβευμένους με αστέρια Michelin chefs, όπως οι Ferran Adrià και Joel Robuchon.
Από το μενού που ετοίμασε για το Belvedere ξεχωρίζουν τα Ρολάκια κολοκυθιού με κασέρι Βερμίου, ντομάτα confit & μους γιαουρτιού με άρωμα μέντα, η Κροκέτα από κεχρί, καπνιστό σολομό, crémé fraiche, baby φύλλα σαλάτα & σιρόπι σχοινόπρασο, τα Μπλινί από κινόα με καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού με μοσχολέμονο & σάλτσα μέλι-μουστάρδα με λιναρόσπορο, τα Σπαγγέτι με σύγκλινο Μάνης & αρσενικό Νάξου, το Κοτόπουλο Burger με μάνγκο chutney, σαλάτα μάνγκο με γιαούρτι-πιπερόριζα & φρέσκιες πατάτες με τη φλούδα τους, το Λαυράκι με σπασμένη πατάτα, βασιλικό καβούρι & σάλτσα καρύδας με μοσχολέμονο και το Βοδινό φιλέτο, “baby” καρότα καραμελωμένα με θυμαρίσιο μέλι, πουρέ πατάτας με άρωμα μπέικον & σάλτσα δαμάσκηνο-πιπερόριζα.
Πληροφορίες: Belvedere, ξενοδοχείο Belvedere, Χώρα Μυκόνου, 2289 025122.







