Νέος σεφ και ανανεωμένο μενού στο GB Roof Garden
Με φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, έμφαση στις καλές πρώτες ύλες και άριστη τεχνική με στόχο το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ο Αστέριος Κουστούδης, ο νέος Chef de Cuisine του εστιατορίου GB Roof Garden στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, παρουσιάζει το μεσογειακό του μενού.
Το νέο μενού του GB Roof Garden βασίζεται στη νέα μεσογειακή κουζίνα. Έχοντας εμπειρία πολλών ετών στη μεσογειακή, ελληνική γαστρονομία, ο Αστέριος Κουστούδης επιδιώκει να της δώσει μια σύγχρονη νότα. Χρησιμοποιώντας την μέθοδο του «αργού μαγειρέματος» -σε χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες– καθώς και καλές πρώτες ύλες, επικεντρώνεται στη δημιουργία υγιεινής και νόστιμης κουζίνας.
Με νέα πιάτα στο μενού, όπως ταρτάρ τόνου «yellow fin» με αρωματικά βότανα και γρανίτα «wasabi», ριζότο με πράσινα σπαράγγια και τρούφα, νουαζέτ από αρνάκι με κρούστα από ελιές Kαλαμών και καπνιστή μελιτζάνα ή λαυράκι στον ατμό, συνοδευόμενο από σπιτικά ραβιόλι με μαραθόριζα και όστρακα, είναι σίγουρο πως θα βρείτε πολλά πιάτα που θα σας ενθουσιάσουν.
Ο Αστέριος Κουστούδης, με εκπαίδευση σε σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα και σε σεμινάρια στο Παρίσι, γίνεται μέλος της γαστρονομικής ομάδας του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και θα συνεργαστεί με έναν παλιό συνάδελφο και μέντορά του, τον Executive Chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου.
Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 210 3330814, www.luxurycollection.com/grandebretagne .







