O Γιάννης Μπαξεβάνης μιλάει... «κρητικά»
Στο εστιατόριο «Ferryman» στην Ελούντα, ο Γιάννης Μπαξεβάνης μας προτείνει νόστιμα κρητικά πιάτα, σε συνεργασία με τον φίλο του και ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Άκη Σφυρογιαννάκη.
Ο Άκης Σφυρογιαννάκης μετάτρεψε την οικογενειακή ταβέρνα σε ένα όμορφο εστιατόριο δίπλα στο κύμα, με πρωταγωνιστές το ξύλο και τους λαξευτούς λίθους, αλλά και έναν μεγάλο ξυλόφουρνο που κοιτάζει την θάλασσα.
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης μαζί με την ομάδα του, μαγειρεύουν σε παρασιές, στον ξυλόφουρνο ή στα κάρβουνα, τοπικά κρητικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως τράγο ή αγρίμι σιγοψημένο στην παρασιά, κατσικάκι ή αρνάκι, πίτες και ψάρι με αρωματικά χόρτα στον ξυλόφουρνο, κακαβιά με θαλασσινό νερό σε πήλινο τσουκάλι, ανθοτυροσαλάτα σερβιρισμένη με φύλλα σιναπιού και σορμπέ λεμόνι-θυμάρι-ελαιόλαδο, χοιρινό κρέας από ξερονήσι, κοτόπουλο με γέμιση από γλυκιά κρεμμυδόπιτα και πολλά πολλά ακόμα, νόστιμα πιάτα με τοπικό άρωμα.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης άλλωστε, γνωρίζει βαθιά την άγρια φύση του νησιού και μαζεύει από το βουνό ό,τι προσφέρει η κρητική φύση.
Το μοναδικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου εστιατορίου επίσης, είναι ότι οι ίδιοι οι μάγειρες σερβίρουν στα τραπέζια.
Η δράση του Γιάννη Μπαξεβάνη βέβαια, δεν σταματά στην Κρήτη, αλλά επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, από τον Βόλο και τη Σκιάθο, μέχρι τη Χαλκιδική, τη Μονεμβασιά και τη Χαλκίδα. Η φήμη του έχει φτάσει άλωστε και μέχρι το Ντουμπάι, στο πολυβραβευμένο εστιατόριο «Ελιά».
Πληροφορίες: www.baxevanis.com/







