10 προορισμοί για χορτοφάγους

new-york
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Οι παγκόσμιοι προορισμοί για φαγητό είναι γνωστοί και ανακυκλώνονται συνεχώς, τι συμβαίνει όμως αν είσαι χορτοφάγος; Οι περισσότεροι συνδέουν το φαγητό με την κρεατοφαγία, ας κάνουμε λοιπόν μια παράκαμψη και να δούμε ποιες πόλεις είναι φιλικές προς τους χορτοφάγους.

Πόρτλαντ, ΗΠΑ
Από ειδικά πρωινά για χορτοφάγους μέχρι το μοναδικό χορτοφαγικό εμπορικό κέντρο του κόσμου, οι vegan επιλογές σε αυτή την πόλη είναι ατελείωτες και την έχουν καθιερώσει μέσα σε κάθε τέτοια λίστα.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Η πιθανότητα να πετύχετε τυχαία ένα εστιατόριο για χορτοφάγους είναι πολύ υψηλότερη στην Νέα Υόρκη από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ.

Chennai, Ινδία
Δεδομένου ότι η Νότια Ινδία είναι η γενέτειρα της χορτοφαγίας, είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους δεν τρώνε κρέας. Σε πολλές πολιτείες η βάση για όλα τα πιάτα είναι πικάντικο ρύζι και κάρυ, ενώ τα μπαχαρικά είναι επίσης συνηθισμένα.

Chiang Mai, Ταϊλάνδη

Χάρη σε ένα μεγάλο βουδιστικό πληθυσμό, το Chiang Mai έχει περισσότερα από 80 χορτοφαγικά εστιατόρια. Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι χορτοφάγοι απολαμβάνουν νηστίσιμη σούπα tom yum, σαλάτες pad thai και κάρυ με βάση το γάλα καρύδας.

Γλασκώβη, Σκωτία
Μπορεί για κάποιους να είναι έκπληξη που η PETA ονόμασε την Γλασκώβη την καλύτερη πόλη για χορτοφάγους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο ο αυξανόμενος αριθμός των εστιατορίων για χορτοφάγους έχει γίνει ένας τρόπος της πόλης να βελτιώσει την υγεία των κατοίκων της και ειδικά της νεολαίας και φαίνεται ότι το πετυχαίνει.

Λονδίνο, Αγγλία

Η PETA ανέδειξε το Λονδίνο την πιο φιλική πόλη στον κόσμο για τους χορτοφάγους, και δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε. Με περισσότερα από 130 εστιατόρια ειδικά για χορτοφάγους, τι πικάντικο vegetarian κάρυ είναι όσο συνηθισμένο και τα fish and chips. Σήμερα, ακόμη και οι pubs σερβίρουν πιάτα χωρίς κρέας.

Σεούλ, Νότια Κορέα
Τα χορτοφαγικά πιάτα είναι συνηθισμένα στα κορεατικά μενού. Υπάρχει το kimchi και μια μεγάλη ποικιλία από veggie pancakes και άλλα συνοδευτικά πιάτα, κάτι σίγουρα θετικό για όποιον βρεθεί σε κάποιο εστιατόριο με κρέατα της πόλης.

Βανκούβερ, Καναδάς
Τον τελευταίο χρόνο το Βανκούβερ έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο στον αριθμό των εστιατορίων για χορτοφάγους και θεωρείται ένας από τους χορτοφαγικούς προορισμούς του μέλλοντος.

Ιορδανία
Είναι εύκολο να βρείτε χορτοφαγικά εστιατόρια στην Ιορδανία, με πιάτα όπως το tabouleh, το hummus και το falafel να είναι μέσα στους κορυφαίους αραβικούς μεζέδες. Όπου και αν βρεθείτε στη χώρα το σίγουρο είναι ότι δε θα ξεμείνετε από επιλογές.

Kuala Lumpur, Μαλαισία

Αποτελώντας ένα σταυροδρόμι πολιτισμών από την Κίνα μέχρι την Ινδία, η Kuala Lumpur διαθέτει περισσότερα από 86 ειδικά διαμορφωμένα χορτοφαγικά εστιατόρια.