8 κρύες σούπες για το καλοκαίρι

strawberry-soup
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Όταν ο καιρός είναι ζεστός, είναι ωραίο να έχουμε κάποιες εύχρηστες δροσιστικές ιδέες για γεύμα. Οι κρύες σούπες μπορούν να αποτελέσουν μια εύκολη και υγιεινή εναλλακτική σε παραδοσιακές γρήγορες πρακτικές μαγειρικής, όπως η σαλάτα και τα σάντουιτς. Θα τις συναντήσετε και σε διάφορα εστιατόρια, μιας και «φοριούνται» πια αρκετά. Ας δούμε 8 λαχταριστές κρύες σούπες που θα μας αλλάξουν το καλοκαίρι.

Σούπα φράουλας
Αυτή η βελούδινη σούπα αποτελείται από φράουλες και σαντιγί. Προσθέτοντας ξινή κρέμα αποκτά μια ξεχωριστή γεύση που θα λατρέψετε.

Σούπα αβοκάντο
Τα αβοκάντο κάνουν καλό στην καρδιά αφού αποτελούν πηγή υγιούς λίπους. Απολαύστε τα σε αυτή τη μεταξένια σούπα μαζί με γνώριμες γεύσεις όπως εσπεριδοειδή, κόλιανδρο και κύμινο.

Σούπα με noodles και αγγούρι

Αυτή η κρύα σούπα με noodles είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένη από ασιατικές γεύσεις. Τα noodles, ο ζωμός φυκιών, το σουσάμι και φυσικά το αγγούρι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ευδαιμονία.

Σούπα από σπαράγγια με αυγά ορτυκιού και χαβιάρι
Αυτή η κρύα σούπα απέχει πολύ από τα συνηθισμένα. Αν και περιλαμβάνει ένα κομμάτι μαγειρικής, το topping από αυγά ορτυκιού και χαβιάρι αποζημιώνει και με το παραπάνω το χρόνο που θα δαπανήσετε.

Σούπα από πεπόνι και δυόσμο
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, τα πεπόνια φτιάχνουν τις πιο δροσιστικές καλοκαιρινές σούπες. Αυτή η σούπα πεπόνι, ενισχυμένη με γλυκό λευκό κρασί είναι ο τέλειος τρόπος να απολαύσετε ένα πεπόνι.

Σούπα από καρυκευμένο καρότο και γάλα καρύδας
Το κάρυ και το τζίντζερ φτιάχνουν μια τέλεια αντίθεση στη φυσική γλυκύτητα των καρότων και των μαγειρεμένων κρεμμυδιών. Για καλύτερη ισορροπία στη γεύση, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε άγλυκο γάλα καρύδας στη σούπα.

Σούπα από κολοκυθάκια με κάρυ και δυόσμο

Η προσθήκη φρέσκου δυόσμου πηγαίνει αυτή τη σούπα από κολοκυθάκια σε νέο επίπεδο. Είναι μια ιδανική επιλογή για χορτοφάγους υποκαθιστώντας το ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών.

Ντοματόσουπα με μαροκινά μπαχαρικά
Η κρύα ντοματόσουπα αλλάζει άρδην με την προσθήκη μπαχαρικών της Βόρειας Αφρικής και μια δόση από μέλι. Φρέσκα βότανα όπως το κόλιανδρο και ο μαϊντανός βοηθούν στο να ολοκληρωθούν οι τολμηρές γεύσεις αυτής της σούπας.