Κούνδουρος: Ένα κρητικό μαγέρικο κλέβει καρδιές

koundouros-ena-kritiko-mageriko-klebei-kardies

ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο Νίκος Κουνδουράκης δημιουργεί μοναδικές νόστιμες κρητικές μαγιεργίες, όπως τις αποκαλεί ο ίδιος, «μιλώντας» στο φαγητό, με τον τρόπο που έμαθε από τη γιαγιά του, στα Ορεινά των Χανίων.

Ο Νίκος Κουνδουράκης δημιουργεί μοναδικές νόστιμες κρητικές μαγιεργίες, όπως τις αποκαλεί ο ίδιος, «μιλώντας» στο φαγητό, με τον τρόπο που έμαθε από τη γιαγιά του, στα Ορεινά των Χανίων.

Σε έναν οικείο χώρο, με πατροπαράδοτες διακοσμητικές πινελιές, όλα θυμίζουν Κρήτη, από τους πίνακες και τα στολίδια στους τοίχους μέχρι τα μαγειρεμένα αρώματα που «το σκάνε» που και που από την κουζίνα.

Στην αυλή της ταβέρνας, αλλά και στο εσωτερικό της, σερβίρονται παραδοσιακές λιχουδιές σε πληθωρικές μερίδες. Κεφτεδάκια στο τηγάνι, κουνέλι με το ξύδι, σταβλίσιες ζουμερές μπριζόλες, κουκουβάγια με πλούσιο ελαιόλαδο, χοχλιοί στιφάδο, γαμοπίλαφο και οφτό στο λαδόχαρτο. Η κρητική τσικουδιά δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι, αφού προσφέρεται απλόχερα από τον ιδιοκτήτη και μάγειρα του μαγαζιού.

Πληροφορίες: Κούνδουρος, Αγ. Παρασκευής 51, Μπουρνάζι – Περιστέρι, 2105713546.