Το ιστορικό εστιατόριο «48» επαναλειτουργεί

48-urban-garden
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το ιστορικό εστιατόριο «48» που αγαπήσαμε πολύ πριν μερικά χρόνια, ξανάνοιξε με το όνομα «48 Urban Garden» στις 18 Ιουνίου, στο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.

Σε έναν όμορφο αστικό κήπο, δημιουργήθηκε ένας ποιοτικός, καλαίσθητος και ανεπιτήδευτος χώρος εστίασης, με επίκεντρο ένα food truck που σχεδιάστηκε ειδικά για το 48 Urban Garden.

Την αρχιτεκτονική μελέτη ανέλαβε το γνωστό γραφείο AK-A, δημιουργώντας έναν χώρο με διάφορα επίπεδα από ξύλινες πλατφόρμες και πάγκους, τραπέζια πικ νικ, κηπάκια με λαχανικά και μυρωδικά και παρτέρια με λουλούδια.

Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου είναι διώροφος και έχει σε περίοπτη θέση μια μοντέρνα καντίνα (food truck), όπου βρίσκεται η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το λευκό και το πράσινο, ενώ τα έπιπλα και τα φωτιστικά του είναι ειδικά σχεδιασμένα για το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Την ομάδα του 48 Urban Garden αποτελούν νέοι άνθρωποι με δημιουργικές ιδέες και το μενού συνδιαμορφώθηκε από τους ιδιοκτήτες –Ιλεάνα Τούντα και Γιώργος Βαρβαρίτης- μαζί με τον Head Chef Γιάννη Κανδυλίδη, τους Sous Chefs Ελένη Δοξιάδη και Στέφανο Πρωτοπαππά και την Pastry Chef Κλειώ Ανδριοπούλου.

Στο 48 Urban Garden θα βρείτε όμως και μια μπάρα με πολλά πρωτότυπα long drinks, βασισμένα στα βότανα του κήπου.

Πληροφορίες: Αρματολών & Κλεφτών 48, 213 0281866, www.facebook.com/48UrbanGarden48.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]