Η ελληνική γαστρονομία έχει την τιμητική της και στο Porto Carras
Η ελληνική γαστρονομία έχει την τιμητική της φέτος στη βόρεια Ελλάδα και μετά το Sani Gourmet Festival στη Χαλκιδική, σειρά έχει το Porto Carras Grand Resort κι ένα παραδοσιακό ελληνικό μενού που θα μπορούν να απολαύσουν όσοι βρεθούν εκεί το Σάββατο 9 Αυγούστου.
Ο βραβευμένος chef Νίκος Φωτιάδης βάζει την ποδιά του και μας ξεναγεί στη μαγεία της ελληνικής κουζίνας, στο εστιατόριο Tsipouraki στο Porto Carras Marina, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Greek Gastronomy που φιλοξενεί το ξενοδοχείο.
Εκεί θα έχει ετοιμάσει για εσάς, ένα μενού τεσσάρων πιάτων, φτιαγμένων από ελληνικά προϊόντα. Σκοπός είναι να αναδειχθούν οι αυθεντικές παραδοσιακές πρώτες ύλες των παραγωγών της Μακεδονίας.
Τα πιάτα θα συνοδεύουν εκλεκτά κρασιά από το Domaine Porto Carras, που θα συμπληρώνουν την απόλαυση της ελληνικής γης και γεύσης.
Ο Νίκος Φωτιάδης σήμερα εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος ως executive chef της Διοίκησης. Έχει περάσει από την κουζίνα του Βαρούλκου, αποσπώντας το δεύτερο αστέρι Michelin, έχει αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού σε πολλά εστιατόρια της Αθήνας και των ελληνικών νησιών, έχει διατελέσει καθηγητής στη σχολή Le Monde και έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Ελιά και ρύζι – Αρχαία Ελλάδα και Αρχαία Κίνα στο ίδιο τραπέζι».
Πληροφορίες: Tsipouraki, Porto Carras Marina, Porto Carras Grand Resort, 23750 77000.







