Χρυσή διάκριση για το Μοσχοφίλερο Μαντινείας

xrusi-diakrisi-gia-to-mosxofilero-mantineias

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Το κρασί Μοσχοφίλερο Μαντινείας του 2010 απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης αποσπώντας μια τιμητικότατη διάκριση για τα «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.».

Στον διαγωνισμό (τον περασμένο Μάρτιο), συμμετείχαν περίπου 700 κρασιά από την Ελλάδα και άλλες επτά χώρες, τα οποία αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν από μια 35μελή Επιτροπή Γευσιγνωστών–Οινολόγων, 13 Ελλήνων και 22 ξένων.

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον Διαγωνισμό, το Μοσχοφίλερο Μαντινείας 2010 πιστοποίησε ότι η φετινή σοδειά ήταν πραγματικά εξαιρετική και έδωσε την δυνατότητα στα «Ελληνικά Κελλάρια» να δημιουργήσουν ένα κρασί υψηλού επιπέδου, το οποίο ήδη από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της νέας εσοδείας 2010 κερδίζει διεθνή αναγνώριση.

Το συγκεκριμένο κρασί παράγεται στο οινοποιείο της εταιρείας «Ελληνικά Κελλάρια», στον αμπελώνα της Μαντινείας, λίγο έξω από την Τρίπολη της Αρκαδίας. Είναι ένα κρασί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π), πλούσιο σε οξύτητες και αίσθηση φρεσκάδας, με απαλές γευστικές νότες πορτοκαλιού, λεμονιού και κίτρου.

Τα έντονα αρώματα ανοιξιάτικων αγριολούλουδων της ελληνικής φύσης εντυπωσιάζουν από την πρώτη γουλιά κάθε απαιτητικό καταναλωτή, που αναζητά στο ποτήρι του μια αυθεντικά ελληνική οινική εμπειρία υψηλής ποιότητας.

Το Μοσχοφίλερο Μαντινείας συνοδεύει άριστα κάθε πιάτο της καθημερινής ελληνικής κουζίνας και πίνεται δροσερό από το ψυγείο στους 6-8 βαθμούς Κελσίου.

Εξάγεται μάλιστα, σε 32 χώρες, όντας άξιος πρεσβευτής της οινικής Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να το βρουν σε κάβες και super market και χαρακτηριστικό του είναι η ιδιαίτερη ετικέτα του γεμάτη λουλούδια, δεδομένου ότι αποτελεί μέλος της οικογένειας «Ποικιλιακά Λουλούδια», μιας σειράς με οκτώ διαφορετικά κρασιά αυθεντικών ελληνικών και διεθνών ποικιλιών.