Μαθαίνοντας να μαγειρεύουμε πιάτα δημιουργικής κουζίνας
Στον καινούργιο κύκλο Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Ελληνική δημιουργική κουζίνα», το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη νέα ελληνική κουζίνα, όπως διαμορφώνεται από τις επιδράσεις που δέχτηκε στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και τις σύγχρονες μαγειρικές τάσεις.
Η ελληνική κουζίνα, η καθημερινή μεσογειακή κουζίνα, η αστική κουζίνα των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων της ευμάρειας, αλλά και το πολύχρωμο, ευωδιαστό μωσαϊκό από τις ποικίλες τοπικές γεύσεις, θα απασχολήσουν τους «μαθητές» στον νέο κύκλο Μαθημάτων Μαγειρικής που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 11 Μαΐου 2011, στο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.
Μέσα από τα μαθήματα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ρίξει μια ματιά στη δημιουργική ελληνική κουζίνα με την καθοδήγηση του Κώστα Αραμπατζή Executive Chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki και της ομάδας του.
Έτσι, τα σπιτικά ζυμαρικά αποκτούν ένα πιο σύγχρονο πρόσωπο, το μπουρδέτο καλωσορίζει νέα συστατικά, ο μπακαλιάρος και το αρνάκι μαγεύουν με διάφορους τρόπους, το ελαιόλαδο εδραιώνει τη θέση του, ενώ τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ταπεινά χορταρικά κερδίζουν το γευστικό παιχνίδι.
Το ελληνικό τραπέζι στρώνεται παραδοσιακό αλλά και ανανεωμένο, πιο ελαφρύ και πιο ενδιαφέρον, με όλα τα δώρα της μεσογειακής γης πολύτιμους συμμάχους του.
Οι συναντήσεις των Μαθημάτων Μαγειρικής «Ελληνική δημιουργική κουζίνα» θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Αμβροσία του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki. Σε κάθε συνάντηση οι συμμετέχοντες θα παρασκευάσουν ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό, το οποίο στη συνέχεια θα απολαύσουν με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών που θα παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.
Πληροφορίες: Hyatt Regency Thessaloniki, δηλώσεις συμμετοχής στο 2310 888311, στις 7 μ.μ., διάρκεια 4 ώρες.







