Λαχταριστά σάντουιτς με... ταυτότητα

bahn-mi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Φυσικά τα σάντουιτς δεν αποτελούνται μόνο από ψωμί, ζαμπόν και τυρί. Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί ανά τον κόσμο, μερικοί από τους οποίους μπορούν να αποτελέσουν πλήρη γεύματα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 5 από τα πιο απολαυστικά σάντουιτς, που σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη…

Banh mi

Το banh mi συνδυάζει αριστοτεχνικά την τραγανή μπαγκέτα με μια πλούσια γέμιση, η οποία αποτελείται από ψητό αλμυρό κοτόπουλο και διάφορα toppings, από τσίλι και κόλιανδρο μέχρι αγγούρι και τουρσί. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ασία και πλέον έχει βρει λάτρεις και στον υπόλοιπο κόσμο.

Tramezzino

Το tramezzino μας κάνει να επανεκτιμούμε τις θέσεις μας για το απλό λευκό ψωμί. Ενδείκνυται για γέμιση από λεπτές φέτες γευστικών ιταλικών προϊόντων, όπως αλλαντικά, τόνος, τυριά, ρόκα και ελιές. Είναι σημαντικό το ψωμί να μην έχει κόρα.

Croque monsieur

Το γαλλικό croquet monsieur είναι ένα σάντουιτς που καταφέρνει να είναι εντελώς απλό αλλά ταυτόχρονα εντελώς απολαυστικό. Είναι ταυτόχρονα κάτι για να κόψεις την πείνα μέσα στη μέρα, ένα βραδινό σνακ μετά την έξοδο και ένα δυνατό πρωινό. Ό,τι ώρα και αν το καταναλώσετε, προσθέστε στην κορυφή ένα τηγανητό αυγό για εξτρά απόλαυση.

Beirute

Αυτό το σάντουιτς πικάντικου κοτόπουλου και πίτας έχει όνομα από τη Μέση Ανατολή, αλλά μην περιμένετε κάτι κοντά σε φαλάφελ ή χούμους. Δύο αδέρφια από την Συρία που ζούσαν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το δημιούργησαν τη δεκαετία του 1950 όταν τους τελείωσε το ψωμί σε φέτες στο δείπνο και χρησιμοποίησαν πίτες. Δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω και με ένα συνδυασμό από τσίλι μαγιονέζα, ρόκα, φέτες ντομάτας και πικάντικου κοτόπουλου με τριμμένο τυρί τσένταρ δεν τους αδικούμε.

Χωριάτικη σε… ψωμάκι

Μια απλή ελληνική σαλάτα μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά μέσα σε μια πίτα και να προσφέρει ποικιλία από γεύσεις χωρίς τα λίπη που θα βρείτε στο γύρο. Ξεκινήστε απλώνοντας μαγιονέζα πάνω στο ψωμί και μετά προσθέστε ένα μίγμα από αγγούρι, ντομάτες, κρεμμύδι, μαρούλι και φέτα και έχετε έτοιμο ένα χορταστικό και ταυτόχρονα υγιεινό γεύμα.