Munchen: Η Γερμανία μετακόμισε... στα Μελίσσια!

munchen-i-germania-metakomise-sta-melissia

ΤΡΙΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2011

Η Munchen είναι μια μπυραρία που έχει «φέρει» τη βαυαρική κουλτούρα στα βόρεια προάστια, στα πρότυπα της τυπικής γερμανικής μπυραρίας, με άφθονες επιλογές μπύρας και εξαιρετικές γευστικές προτάσεις.

Μπυραρίες στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές. Άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο καλές. Άλλες που μιμούνται αποτυχημένα τις διάσημες γερμανικές μπυραρίες κι άλλες πιο ενδιαφέρουσες, που καταφέρνουν να μας εισάγουν αρκετά έως πολύ στη γερμανική κουλτούρα.

Μία πολύ καλή μπυραρία στα πρότυπα της τυπικής γερμανικής, λειτουργεί εδώ και περίπου ένα χρόνο στα Μελίσσια, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε γεύσεις από τη Γερμανία και προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες, βαρελίσιες ή σε μπουκάλι, ξανθιές ή lager, ακόμη και μπύρες με γεύση φρούτου ή χωρίς αλκοόλ.

Ιδιοκτήτης της γουστόζικης μπυραρίας München, είναι ο Γερμανός Erich Lickert που, με… αφορμή την Ελληνίδα γυναίκα του, μετακόμισε στην Ελλάδα και αποφάσισε να φέρει τον «αέρα» -και φυσικά τις γεύσεις και τη μπύρα- της γενέτειράς του, στην Αθήνα: ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, λουκάνικα, μπρέτσελ, μπιφτέκια και φυσικά, εκπληκτικό κότσι χοιρινό με ξινολάχανο και σαλάτες, αλλά και τα κλασικά hot dogs, αποτελούν μέρος του μενού, προς απίστευτη χαρά κάθε πεινασμένου οπαδού της γερμανικής κουζίνας!

Καλά τα φαγητά, αλλά στην μπυραρία πηγαίνουμε κατά βάση για μπύρα! Και η München δε μας απογοητεύει: Warsteiner, Paulaner, Hefeweizen, Augustiner, König, Pilsener, Spaten, König, Ludwig, Franziskaner, Erdinger, Urweisse, λευκές, κόκκινες ή ξανθιές, μοναστηριακές, βαρελίσιες ή σε μπουκάλι, είναι μερικές από τις μπύρες που διαθέτει το κατάστημα.

Εκτός από το μενού, η διακόσμηση του μαγαζιού ακολουθεί πιστά τις κλασικές βαυαρικές μπυραρίες που… σέβονται τον εαυτό τους: ξύλινοι πάγκοι και τραπέζια, μεγάλες γερμανικές κούπες μπύρας (beer steins), χάρτες και φωτογραφίες από τη Γερμανία, σουβέρ από διάφορες μάρκες μπύρας και φυσικά τηλεοράσεις για το γερμανικό πρωτάθλημα Bundesliga!

Και τώρα που ο καιρός «ανοίγει», ο εξωτερικός χώρος της München, αποτελεί το ιδανικό μέρος για να απολαύσουμε παγωμένη μπύρα α λα… βαυαρικά.

Όσο για τις τιμές, οι χαμηλότερες ίσως που έχουμε συναντήσει σε ελληνική μπυραρία. Αναφέρουμε ενδεικτικά: μόλις 4,60 ευρώ για το μεγάλο ποτήρι Paulaner weiss και 19,90 ευρώ για ένα τεράστιο και εξαιρετικό κότσι με λάχανο για 2-3 άτομα.

Πληροφορίες: München, Παπανδρέου Ανδρέα 13-15, Μελίσσια, 210 8033424, www.muenchen-athen.com .

ΠΟΠΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]