Εστιατόρια για δείπνο... στον ουρανό

atmosphere
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Αν σας αρέσουν τα ύψη, τότε θα λατρέψετε τα εστιατόρια στα ψηλότερα κτήρια του κόσμου. Αν πάλι πάσχετε από υψοφοβία, τότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να την καταπολεμήσετε από το να επισκεφθείτε ένα από αυτά τα εστιατόρια. Ας δούμε λοιπόν, τα 7 καλύτερα εστιατόρια για γεύμα… αφ’υψηλού.

At.Mosphere, Burj Khalifa, Ντουμπάι (442 μέτρα ύψος)

Εδώ στον 122ο όροφο βρίσκεται η κορυφή του φαγητού στον κόσμο και είναι δίκαιο το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο να φιλοξενεί και το πιο ψηλό εστιατόριο. Άνοιξε το 2011 και το μενού περιλαμβάνει από χαβιάρι μέχρι στήθος από Wagyu, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τιμές του εστιατορίου είναι πιο ψηλές και από το ύψος του.

Elba Italian Restaurant, Kingkey 100, Σεντζέν, Κίνα (425 μέτρα ύψος)

Ένα ταξίδι στον 99ο όροφο ενός κτηρίου στην Κίνα μπορεί να φαίνεται πολύ μακρινός προορισμός για ιταλικό φαγητό. Στο Elba όμως εκτός από μια ποικιλία πιάτων ζυμαρικών και πίτσας μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα της πόλης της Σεντζέν. Το εστιατόριο άνοιξε το 2011 και η διακόσμησή του χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη βενετσιάνικη.

Tosca, International Commerce Centre, Χονγκ Κονγκ (420 μέτρα ύψος)

Το Tosca άνοιξε το 2011 μαζί με το ξενοδοχείο και είναι ξεχωριστό για την προσέγγισή του στην ιταλική κουζίνα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μεταξύ άλλων αρνί στη σχάρα ή ψητό gnocchi ενώ η θέα του Χονγκ Κονγκ θα τους κόβει την ανάσα.

Ding Xian 101, Taipei 101, Ταϊβάν (369 μέτρα ύψος)

Το Ding Xian 101 βρίσκεται στο τρίτο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, αλλά δεν είναι μέσα στα τρία πιο ψηλά εστιατόρια της λίστας, καθώς βρίσκεται «μόλις» στον 86ο όροφο. Άνοιξε το 2004 και σερβίρει εκλεκτές θαλασσινές λιχουδιές της Ταϊβάν, πέρα φυσικά από την καταπληκτική του θέα.

360, CN Tower, Τορόντο (350 μέτρα ύψος)

Πώς σας φαίνεται ένα δείπνο σε ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο στα 350 μέτρα ύψος; Όπου και να κάθεστε, το βέβαιο είναι ότι δε θα χρειαστεί να στραβολαιμιάσετε για να απολαύσετε τη θέα. Είναι ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της λίστας αφού άνοιξε το 1976.

Sky Restaurant 634, Tokyo Skytree, Τόκιο (344 μέτρα ύψος)

Άνοιξε το 2012 και το μενού του είναι μια ένωση της ιαπωνικής και της γαλλικής κουζίνας. Θα βρείτε περίεργα πιάτα, όπως παγωτό αχινού ή ψητό στήθος πάπιας. Στα 344 μέτρα προσφέρει εκπληκτική θέα στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Mid-America Club, Aon Center, Σικάγο (327 μέτρα ύψος)

Το Mid-American Club βρίσκεται στον 80ό όροφο του Aon Center στο Σικάγο και είναι το ψηλότερο εστιατόριο των ΗΠΑ. Χωρίζεται σε δύο μικρότερα εστιατόρια, το Main Dining Room και το Grill Room και αν τα μενού αλλάζουν κατά καιρούς, η θέα παραμένει η ίδια.