Τα πιο ακριβά cupcakes του κόσμου

cupcake
ΤΡΙΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η τρέλα με τα cupcakes έχει κατακλύσει εδώ και χρόνια Αμερική και Ευρώπη και τελευταία έχει φτάσει και στη χώρα μας. Και όπως συμβαίνει με τις περισσότερες τάσεις της μόδας, κάποιοι με πολλή έμπνευση, τις πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Αυτό το βήμα παραπέρα ωστόσο θα αργήσει πολύ να γίνει στην Ελλάδα, αν γίνει ποτέ, αφού περιλαμβάνει διαμάντια και ρουμπίνια πάνω στο... κέκι (που έλεγε και η Maria Portokalos στην ταινία «My big fat greek wedding»). Και καλύτερα να μη γίνει, η αλήθεια είναι, γιατί τα διαμάντια σου κάθονται στο λαιμό έτσι και τα φας και άντε να εξηγήσεις στο σόι μετά, ότι η θεία «πήγε από διαμάντι».

Παρά την ελληνική πραγματικότητα όμως, είτε πρόκειται για φύλλα χρυσού, είτε για διαμαντένια δαχτυλίδια, είτε για τα καλύτερα εισαγόμενα υλικά, μερικά cupcakes είναι πιο ακριβά από άλλα και αυτά είναι τα εξής:

magnoliabakery.gr
Magnolia Bakery’s Caramel Cupcakes

Μπορεί τα cupcakes του Magnolia Bakery να μην είναι τα πιο ακριβά της λίστας αλλά δεν τα λες και φτηνά. Η διαφήμιση που τους έκαναν τα κορίτσια του Sex and the City, απέδωσε δίνοντας το «ελεύθερο» στην εταιρεία να χρεώνει 24 δολάρια τα 6 κομμάτια. Δηλαδή, 4 δολάρια το ένα, δηλαδή 3 ευρώ το ένα κεκάκι!

Sprinkles Cupcakes Dozen

Το μαγαζί που θεωρείται το πρώτο μαγαζί που λάνσαρε τη μόδα των cupcakes βρίσκεται στο Λος Άντζελες και με την άνεση της φήμης του χρεώνει 39 δολάρια τα 12 cupcakes! Πιο φτηνό από το Magnolia Bakery, πιο ακριβό από το φούρνο της γειτονιάς σας!

Bloomsbury’s Golden Phoenix

Το πιο ακριβό φαγώσιμο cupcake  φτιάχνεται στο Ντουμπάι και κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια (730 ευρώ). Φτιάχνεται από την καλύτερη σοκολάτα του κόσμου, είναι καλυμμένο με φύλλα χρυσού 23 καρατίων και το αλεύρι εισάγεται από την Ιταλία. Φαίνεται το αλεύρι του Ντουμπάι  δεν είναι καλό!
 

Palazzo Decadence D’or Cupcake

Το συγκεκριμένο cupcake δεν είναι καλυμμένο από βρώσιμο χρυσό ή διαμάντια και σμαράγδια. Η υψηλή τιμή του, που φτάνει τα 550 ευρώ, οφείλεται στα πολυτελή συστατικά του στα οποία περιλαμβάνεται σοκολάτα μάρκας Valrhona  και συγκεκριμένα  ποικιλίας Palmira και χαβιάρι βανίλιας από την Ταϊτή.

Food Network UK’s Luxe Gold Cupcake

Το Luxe Gold cupcake του βρετανικού δικτύου Food Network είναι γεμιστό με μαρμελάδα από ροδάκινο και σαμπάνια και γαρνίρεται με μια κουταλιά από βουτυρόκρεμα φτιαγμένη από κρασί Chateau d’ Yquem. Είναι επίσης τυλιγμένο σε φύλλα χρυσού 24 καρατίων και φύλακας το προσέχει όλο το 24ωρο, κάτι που έχει κάποιο νόημα αφού η τιμή του ανέρχεται στα 900 ευρώ.

Food Network UK’s Cupcake Dress

Το ίδιο δίκτυο έκανε ακόμα ένα βήμα παραπέρα και συνδύασε την τάση των cupcakes με την υψηλή ραπτική δημιουργώντας ένα φόρεμα από 300 μικροσκοπικά cupcakes. Η τιμή του φορέματος ανέρχεται στα 920 ευρώ.

Mervis Diamond’s Fantasty Cupcake

Το κοσμηματοπωλείο Mervis Diamond, για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του, δημιούργησε ένα λαχταριστό και άκρως πολυτελές cupcake. Το εν λόγω cupcake, είναι γαρνιρισμένο με διαμάντια, μη βρώσιμα φυσικά, γι’ αυτό και η τιμή του φτάνει τα 22.000 ευρώ.

luxpresso.com
Cupcake Gourmet’s Sparkling Red Velvet

Το κόκκινο cupcake του Cupcake Gourmet κοστίζει 40.000 ευρώ και όταν θα σας το προσφέρουν θα πρέπει να απαντήσετε «δέχομαι», γιατί στην κορυφή του κέικ, βρίσκεται ένα δαχτυλίδι αρραβώνων 8 καρατίων. Και πρόταση γάμου και φαΐ, δηλαδή! Τι άλλο θέλει ένα κορίτσι!

Rox Diamond Cupcake

Κάτι ακόμα καλύτερο και από το cupcake-πρόταση γάμου, είναι το Rox Diamond cupcake, το οποίο παρασκευάστηκε για το ετήσιο φεστιβάλ Glam in the City, που πραγματοποιείται στη Σκωτία. Το cupcake καλύπτεται από ροζ βουτυρόκρεμα και είναι πασπαλισμένο με μικρά διαμαντάκια συνολικής αξίας 110.000 ευρώ.
Μπορεί να μην υπόσχεται γάμο, αλλά τα διαμάντια αξίας 110.000 ευρώ σίγουρα θα σας εξασφαλίσουν, ίσως περισσότερο απ’ ότι ένας γάμος!