Γιαπωνέζικο εστιατόριο σερβίρει ζωντανό… βάτραχο

frog-sashimi
ΤΡΙΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Πολλές φορές οι σεφ και τα εστιατόρια ξεπερνούν τα όρια προκειμένου να προκαλέσουν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις.

Ίσως ένα από τα πιο αλλόκοτα γεύματα που έχουμε ακούσει ποτέ -και μάλλον κι από τα πιο απάνθρωπα πιάτα- σερβίρεται στο γιαπωνέζικο εστιατόριο Asadachi στο Τόκιο, το οποίο είχε ούτως ή άλλως τη φήμη για τα πιο περίεργα και τρελά πιάτα.

Η τελευταία του εκκεντρική επιλογή είναι μαχαιρωμένος και αποκεφαλισμένος βάτραχος, από τον οποίο έχουν αφαιρέσει το δέρμα όσο ήταν ζωντανός, σερβιρισμένος σε πάγο, με μια φέτα λεμόνι και σάλτσα σόγιας. Και το χειρότερο απ’ όλα; Ο βάτραχος φτάνει στο πιάτο ενώ ακόμη σπαρταράει.

Όπως είναι φυσικό, πλήθος κόσμου έχει εναντιωθεί σε αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση ζώου για το εν λόγω πιάτο το οποίο ονομάζεται live frog sashimi, ενώ κάποιοι σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι όσο συνεχίζουμε να τρώμε ζώα, συνεχίζουμε και να τα βασανίζουμε.

Η γιαπωνέζα σεφ Mamie Nishide, πάντως, δήλωσε ότι αυτό το πιάτο δεν έχει να κάνει με τη γιαπωνέζικη κουζίνα και ότι είναι κάτι πολύ εκκεντρικό που δεν συνηθίζεται.

Το πιάτο σερβίρεται και στο γιαπωνέζικο εστιατόριο Memory Lane στο Τόκιο, το οποίο είναι γνωστό για τις περίεργες επιλογές πιάτων του, μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και χελώνα με μαλακό καβούκι, όρχεις γουρουνιού, σαλαμάνδρα στο γκριλ, καρδιά βατράχου που ακόμη χτυπάει…