Εστιατόριο Pars: Γευστικό ταξίδι στην Περσία με αφετηρία το… Χαλάνδρι

pars-persian-restaurant
ΤΡΙΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Δοκιμάστε γεύσεις από την Ανατολή, σε ένα χώρο που θα σας κόψει την ανάσα, ζώντας μια παραδοσιακή, ανατολίτικη βραδιά στο εστιατόριο Pars.

Κάπου ανάμεσα στα πολυάριθμα μαγαζιά του Χαλανδρίου, το νέο κόσμο του, τα μπαράκια και τα ολοένα αυξανόμενα εστιατόρια, θα βρείτε και το εστιατόριο Pars, να ξεχωρίζει με τον ανατολίτικο αέρα του, έτοιμο να προσφέρει σε όλους μας ένα ταξίδι στην Περσία, όχι με το μαγικό χαλί, αλλά με το μαγικό… μενού του.

Σε έναν ιδιαίτερα διακοσμημένο χώρο, επηρεασμένο από την περσική παράδοση και τέχνη, σύγχρονη και αρχαιότερη, ταξιδεύει τους επισκέπτες του κάπου μακριά από το δυτικό πολιτισμό, σε ανατολίτικα χρώματα, με ανοιχτή οροφή όσο ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός. Στο λόμπι του μπορείτε να θαυμάσετε έργα τέχνης όπως κεραμικά, πίνακες και καλλιγραφίες που θα σας πάρουν μαζί τους σε ένα ταξίδι στην περσική κουλτούρα, λίγο πριν δοκιμάσετε τις αυθεντικές και παραδοσιακές γεύσεις του Ιράν.

Στο μενού θα βρείτε αμέτρητα κεμπάπ όπως τσελό κεμπάπ, τζουτζέ κεμπάπ, κεμπάπ νεγκιντάρ κ.ά., σαλάτα φατούς, περσική σαλάτα, φαλουντέ, σαλάτα ρόκα, ζερέσκ πολό, σαλάτα ταμπουλέ και πλήθος άλλων ανατολίτικων γεύσεων που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε γιατί απείχατε τόσο καιρό από την ανατολίτικη κουζίνα ή γιατί την εκτιμάτε δεόντως, όσοι την επιλέγετε συχνά.

Το κεμπάπ του εστιατορίου είναι ιδιαίτερο, ενώ παρ’ όλο που η περσική κουζίνα δεν είναι πικάντικη, υπάρχουν 2 πικάντικα πιάτα στο μενού για τους πιο… τολμηρούς: το λαχματζούν (το οποίο μπορεί να έρθει και χωρίς καυτερή πιπεριά) και το κεμπάπ σαμπζ, ελαφρώς καυτερό με ζουμερό και αρωματικό κρέας.

Για επιδόρπιο μπορείτε να δοκιμάσετε περσικό παγωτό, το οποίο αποτελεί από μόνο του εμπειρία, ενώ το εστιατόριο σερβίρει και περσικό τσάι. Από την όλη εμπειρία δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και ο ναργιλές, με πολλές και διαφορετικές γεύσεις.

Αν είστε έτοιμοι για μια απολαυστική και διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, εμείς δεν έχουμε παρά να σας ευχηθούμε… καλό ταξίδι στις γεύσεις και τις παραστάσεις της Ανατολής, στο εστιατόριο Pars.

Πληροφορίες: Εστιατόριο Pars, Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 15, Τ.Κ. 15232 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6817277, www.persianrestaurant.gr, fb page.