Γευστικό και μουσικό ταξίδι στην Ινδία μας επιφυλάσσει η επιστροφή των Street Food and Tunes!

street-food-and-tunes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Στο γνωστό τους στέκι, το 42 bar, τα Street Food and Tunes του deBόp.gr επιστρέφουν στις 10/9, με σκοπό να μας ταξιδέψουν γευστικά και μουσικά στην Ινδία.

Μετά από ένα μεγάλο και πλούσιο καλοκαίρι, τα Street Food and Tunes του deBόp.gr αποφασίζουν να δώσουν άλλο χαρακτήρα στις Τετάρτες μας, με μακρινά ταξίδια ανά τον κόσμο, με πρωταγωνιστές το φαγητό και τη μουσική.

Στην πρώτη στάση, όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια βόλτα από την Ινδία, σε μια βραδιά εμπνευσμένη από τα εξωτικά φαγητά της ταινίας “The Lunchbox” που προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Από τις 19.00, με ελεύθερη είσοδο, οι σεφ του Indian Chef Αμάν, Παραμτζίτ, Γκουλ και Ραμζάν θα σερβίρουν ινδική… μαγεία στα πιάτα σας, ενώ το “tunes” κομμάτι της βραδιάς αναλαμβάνει ο Iznogood µε το απόλυτο know-how της Ινδικής µουσικής, με σκοπό να σας χορέψει σε ινδικό ταψί!

Όσο για τα πιάτα της βραδιάς; Δοκιμάστε με 5 ευρώ:
-Λαχανικά Κόρµα (λαχανικά σε σάλτσα από καρύδα, γιαούρτι και κρέµα γάλακτος, συνοδευόµενα αρωµατικό Ινδικό ρύζι Μπασµάτι) – µη καυτερό

-Τσάνα Μασάλα (σπεσιαλιτέ της βόρειας Ινδίας! Αρωµατισµένα ρεβίθια µε τζίντζερ και σκόρδο συνοδευόµενα από αρωµατικό Ινδικό ρύζι Μπασπάτι) – ελαφρώς καυτερό

-Ινδικό κάρυ µε κοτόπουλο (ζουµερό κοτόπουλο µαριναρισµένο και µαγειρεµένο σε παραδοσιακή ινδική σάλτσα κάρυ µε βάση το κρεµµύδι και συνοδευόµενο από αρωµατικό ινδικό ρύζι Μπασµάτι) – καυτερό

Και για ορεκτικό σαµόσα λαχανικών (τηγανιτή πίτα µε λαχανικά και ινδικά µπαχαρικά), βατζί κρεµµυδιών (κρεµµυδοκροκέτα µε ινδικά µπαχαρικά παναρισµένη σε ρεβυθάλευρο).

Σας περιμένει και το ειδικά φτιαγµένο από τον bar guru, Χρήστο Χουσέα, cocktail Miss Lassi, με ρούµι και πάλι ρούµι, µάνγκο, σαφράν, γάλα καρύδας, κάρδαµο και φυστίκι Αιγίνης με 7 ευρώ.

Στα επόμενα events η στάση περιλαμβάνει… Brooklyn με host chef τον Βασίλη Σπόρο και στη συνέχεια, Ιαπωνία.

Πληροφορίες: deBόp.gr, 42 bar, Κολοκοτρώνη 3, στοά Κεντρικού, Παλιά Βουλή, στις 10/9, στις 19.00, είσοδος ελεύθερη, fb page του event, fb page του deBόp.