Γαστρονομία σε απλά ελληνικά

gastronomia-se-apla-ellinika

ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΜΑΙΟΥ 2011

Δύο νέοι σεφ ξεκινούν τη συνεργασία τους με το εστιατόριο Breeder Feeder. Ο λόγος για την Chloe Monchalin και τον Φίλιππο Χρονόπουλο που από τις 6 Μαΐου και κάθε Παρασκευή του μήνα παρουσιάζουν «Γαστρονομία σε απλά ελληνικά».

H Chloé Monchalin και ο Φίλιππος Χρονόπουλος πρωτοσυναντήθηκαν το 2003 στις κουζίνες του Institut Paul Bocuse, όπου σπούδασαν μαζί το κοινό τους πάθος, την γαστρονομία.

Στη συνέχεια εργάστηκαν ανάμεσα σε Παρίσι και Λονδίνο, από το 2006 μέχρι και σήμερα σε σπουδαίες κουζίνες δίπλα σε σημαντικούς σεφ -με αστέρια Michelin και πλήθος άλλων διακρίσεων - όπως οι Joel Robuchon και Michel Troisgros. Το Breeder Feeder φιλοξενεί το πρώτο τους project στην Αθήνα, κάθε Παρασκευή για όλο τον μήνα Μάιο.

Το μενού που θα μας συστήσει την κουζίνα τους στέκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους: το savoir faire της γαλλικής κουζίνας και τη φρεσκάδα των απλών εποχικών υλικών. Η τεχνική της υψηλής γαστρονομίας συναντά τις τοπικές πρώτες ύλες μέσα από την εναλλαγή των εποχών.

Το μενού περιλαμβάνει σπαράγγια με γιαούρτι και «Lardo di Colonata», Αυγά με ντομάτα και μπαχαρικά, μπακαλιάρο με πατάτες και γλυκά κρεμμύδια, gorgonzola με μέλι και καρύδια, φράουλες με βασιλικό και βανίλια, ενώ για κρασί προτείνεται το Traminer από το Κατώγι Αβέρωφ.

Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, [email protected] , 40 ευρώ/ανά άτομο.