Τα 25α της γενέθλια γιορτάζει η σχολή… σοκολάτας Valrhona

ecole-chocolat
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η L'École du Grand Chocolat Valrhona γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας της -25 χρόνια αφιερωμένα στη γαστρονομική υπεροχή.

Επέτειος 25… γλυκών χρόνων και εγκαίνια νέας σχολής στη Νέα Υόρκη για την École du Grand Chocolat Valrhona, μετά το Τόκιο το 2007 και το Παρίσι το 2009. Είκοσι χρόνια αφότου το brand της Valrhona πέρασε στην αμερικάνικη ήπειρο, η νέα σχολή στην καρδιά της Νέας Υόρκης καταδεικνύει την αξία της εταιρείας, των προϊόντων της και τον σημαντικό της ρόλο στη γαστρονομία.

Η διεθνής φήμη της σχολής που «σβήνει» τα 25 της κεράκια, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για την ποιότητα και τη δημιουργικότητα του οίκου Valrhona, ιδρύθηκε το 1989 από τον Frédéric Bau στην Tain l’Hermitage (έδρα της Valrhona από το 1922). Ο Frédéric Bau υπήρξε ανέκαθεν ένας ζαχαροπλάστης με όραμα και πάθος. Σήμερα είναι ο διευθυντής δημιουργικού της Valrhona.

Οι σημαντικότεροι όμως παράγοντες που έχουν αναδείξει διεθνώς τη École du Grand Chocolat Valrhona είναι η εξαιρετική πρώτη ύλη και οι άνθρωποι. Οι σοκολάτες Valrhona είναι γνωστές για την ποιότητά τους και προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και γεύσεις για χρήση από επαγγελματίες και απόλαυση από gourmets. Ταυτόχρονα, είναι οι 25 συνολικά εκπαιδευτές εννέα διαφορετικών εθνικοτήτων, όλοι chef pâtissiers που συνεργάζονται με τη σχολή και δημιουργούν περίπου 200 συνταγές ετησίως. Απευθυνόμενοι σε σοκολατοποιούς, ζαχαροπλάστες και εστιάτορες, εργάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο διδάσκοντας τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ζαχαροπλαστικής, μοιράζονται τις γνώσεις και το δημιουργικό τους χάρισμα με τους επαγγελματίες και δημιουργούν τις νέες τάσεις. Παράλληλα, εμπλουτίζουν τη γαστρονομική κληρονομιά με τις δημιουργίες και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει, συνοψίζοντας παράλληλα τη δέσμευση και την ευρηματικότητα της Valrhona.

Μία φορά το χρόνο, οι 25 εκπαιδευτές της École du Grand Chocolat συγκεντρώνονται και εργάζονται για μία εβδομάδα από κοινού, δημιουργώντας τις επόμενες τάσεις στη σοκολάτα, ανταλλάσσοντας απόψεις, διαδίδοντας τη γνώση τους.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην École du Grand Chocolat Valrhona εκπαιδεύονται περίπου 1000 επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο.