Αρόδο: πιείτε τον καφέ σας… παραδοσιακά

arodo
ΤΡΙΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ένα νέο παραδοσιακό καφενείο άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου κοντά στην ιστορική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, έτοιμο να μας υποδεχτεί!

Με ονομασία-ναυτικό όρο που σημαίνει «σύντομη παραμονή πλοίου έξω από το λιμάνι ή από το αγκυροβόλιο», το αρόδο άνοιξε τις πόρτες του ανάμεσα σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία του ζωντανού πεζόδρομου της Μαυροκορδάτου και είναι έτοιμο να υποδεχτεί όσους θέλουν να… «αράξουν».

Οι τρεις φίλοι, Δημήτρης, Μανώλης και Νίκος, μετέφεραν ο καθένας τις δικές του εικόνες, γεύσεις και μνήμες από την ελληνική επαρχία και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο που συμβαδίζει με αυτό που προτάσσει η εποχή μας, νιώθοντας και οι ίδιοι την ανάγκη για επιστροφή σε αξίες και σε απλές, ουσιαστικές, γνήσιες επιλογές. Έστησαν έτσι ένα όμορφο παραδοσιακό καφενείο, με επιλεγμένα στοιχεία που θα μας θυμίσουν τις διακοπές των παιδικών μας χρόνων.

Ξεκινώντας από το πρωί με τάβλι και καφέ -με κυρίαρχο τον παραδοσιακό ελληνικό- συνεχίζοντας το μεσημέρι με επιλογές τσίπουρου ή ούζου από μικρούς παραγωγούς της ελληνικής επαρχίας συνοδεία του κατάλληλου μεζέ, η μέρα κλείνει με καραφάκια κρασιού και συζήτηση γύρω από μια ποικιλία απλών γεύσεων.

Το αρόδο είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: ένα σημείο, λίγο έξω από το λιμάνι, για να αράξεις όσο θες και να αποφασίσεις ήρεμα αν ήρθε η ώρα για να ρίξεις άγκυρα ή για να ξεκινήσεις ένα νέο ταξίδι ζωής…

Πληροφορίες: Αρόδο, Μαυροκορδάτου 6 & Εμ. Μπενάκη, 11111, Αθήνα, τηλ: 210 38 03 992, e-mail: [email protected]