Νέες γαστρονομικές αφίξεις στη Μύκονο

nees-gastronomikes-afikseis-sti-mukono

Tο Gola κρατάει τη σφραγίδα της υψηλής γαστρονομίας και διατηρεί τη συνεργασία του με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Fabio Baldassarre

ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2011

Το γαστρονομικό τοπίο της Μυκόνου εμπλουτίζεται -παρά το κακό γενικότερο κλίμα- και τρία «φρέσκα» γαστρονομικά νέα φτάνουν κατευθείαν από το νησί.

Τρεις νέες αφίξεις έκαναν την εμφάνισή τους στη Μύκονο και φέρουν την υπογραφή του γνωστού επιχειρηματικού διδύμου Νίκου Νάνου και Egidio Guerreri. Φέτος το Πάσχα, την εμφάνισή του έκανε το Catarí, το ιταλικό εστιατόριο που θυμίζει παραδοσιακή ναπολιτάνικη πιτσαρία-τρατορία και στεγάζεται στον πρώην χώρο του Mamacas. Η αυλή του, θυμίζει ναπολιτάνικη βίλα, με αυθεντικά πλακάκια από το Vietri της Ιταλίας σε χαρούμενα χρώματα, ένα μεγάλο τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες παρέες, μπαρ στο βάθος που προσφέρει cocktails και μερικά ψηλά τραπέζια με σκαμπό για όσους προτιμούν να απολαμβάνουν «αφ’ υψηλού» τις νοστιμιές του εστιατορίου. Το μενού έχει αναλάβει μια ομάδα Ιταλών chef και στηρίζεται κυρίως στην pizza και τα ζυμαρικά.

Επόμενη είδηση για τη Μύκονο αποτελεί το Gola, που κρατάει τη σφραγίδα της υψηλής γαστρονομίας, διατηρεί τη συνεργασία του με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Fabio Baldassarre και γίνεται μία «κουζίνα προϊόντων» της μεσογειακής γης, εγκαταλείποντας την αποκλειστική προτίμηση που είχε στην ιταλική κουζίνα. Συνταγές που αντικατοπτρίζουν το ταλέντο και τη φαντασία του chef, δημιουργούν gourmet πιάτα υψηλού επιπέδου, με φρέσκιες πρώτες ύλες, ποιότητα και έμπνευση.

Τέλος, το Bakaló, το εστιατόριο που ήδη από την περσινή, πρώτη του χρονιά, έκανε πιστούς φίλους προσφέροντας πιάτα που βασίζονταν σε πατροπαράδοτες ελληνικές συνταγές, φέτος προσθέτει νέες πινελιές, που χωρίς να αλλοιώνουν την αρχική τους προέλευση, βάζουν τη σφραγίδα της δημιουργικότητας του chef Κώστα Δεληκωστόπουλου.